Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wel of geen zonnebrand onder de zonnebank

 

De meeste mensen houden er wel van om het hele jaar met een lekker bruin kleurtje rond te lopen, maar wat doet zonnebrand eigenlijk onder de zonnebank? Dat lees je hier.

 

Bekijk de lampen van de zonnebank

Voordat je onder de zonnebank gaat is het handig om even te checken wat voor lampen er in de zonnebank zitten. Het is namelijk belangrijkrijk om te weten of die lampen zowel UV-A als UV-B stralen afgeven. Onder invloed van UV-B verdikt de huid zich enigszins, wat zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen de zon. Van alleen UV-A stralen word je wel bruin, maar bouw je niet die beschermende laag op. Als je zonnebank met UV-A en UV-B hebt, biedt nep zon dus dezelfde voordelen als de echte zon, maar ook dezelfde nadelen. Je kan dan namelijk ook onder de zonnebank verbranden. Je huid kan dus ook echt onder de zonnebank binnen enkele minuten verbranden. Hou hier goed rekening mee, want verbranden is niet goed voor je huid.

 

 

Wat zit er in zonnebrand?

De meeste zonnebrandcrèmes bevatten bruiningsversnellers. Dat zijn stoffen uit citroenen en andere vruchten die de vorming van melanine bevorderen. Melanine is de bruinende stof in de huid die normaal gesproken onder invloed van de zon of zonnebank wordt gevormd. Verder bevatten deze producten bronzers. Bronzers zijn kleurende stoffen. Dit kunnen allerlei soorten zijn. het kleuren effect treedt na een dag of twee op. De stoffen zijn zoals te verwachten te herkennen aan de bruine kleur. Onder de zonnebank mogen geen producten worden gebruikt die voor de buitenzon bedoeld zijn. Die producten bevatten namelijk een sun protection factor en beschermen dus je huid. Die zonnebrand moet je dus absoluut niet gebruiken onder de zonnebank. Je bent jezelf namelijk ook al heel erg goed aan het beschermen doormiddel van het klokje wat op de zonnebank zit. Zoals we hierboven ook al aangaven is het heel erg belangrijk dat je niet te lang onder de zonnebank gaat. Dan kan je namelijk verbranden wat ook weer niet goed is voor je huid, maar het is ook niet prettig voor jezelf want wie wil er tijdens de winter nou bijlopen als een rode kreeft. Uiteraard doet het ook zeer wat ook niet prettig is.

 

 

Ik moet eerst verbranden

Een bruine kleur werkt als een soort verdedigingsmechanisme. Je huid wordt als het ware aangevallen door de zon en reageert daarop door je pigment aan het werk te zetten. Hoe meer straling er binnenkomt, hoe harder je je cellen stimuleert om bruin te gaan produceren. Maar dan ligt overdosering, en dus verbranding al snel op de loer. Veel mensen denken dan ook dat ze eerst moeten verbranden voordat ze bruin kunnen worden. Dat is absoluut niet zo, het werkt juist tegen. Wanneer je verbrand bent begint je huid namelijk weer helemaal opnieuw. Dat komt omdat je aan het vervellen bent geweest. Je kan dus weer helemaal opnieuw beginnen en je moet je cellen ook weer helemaal opnieuw aan het werk zetten. Niet verbranden dus. Ook niet onder de zonnebank.

 

 
 
 
 
donderdag 18 november 2021
Lizz