Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wel of geen onderbroek onder je zwembroek?

Wel of geen onderbroek onder je zwembroek?

Je hebt het vast wel eens gezien, jongeren die een onderbroek onder zijn wijde zwembroek draagt. De afgelopen jaren zien we dat steeds meer. Maar waarom doen jongens dit en mag dit wel? Dat lees je hier.
 

Een onderbroek onder zwembroek

Je hebt vast wel eens online gelezen dat hotels en zwembaden absoluut geen fan zijn van het dragen van een onderbroek onder je zwembroek. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hygiëne binnen het zwembad. Je snapt natuurlijk wel dat veel jongens de hele dag al in hun onderbroek hebben gelopen en daarna hun zwembroek er zo overheen trekken. Dit is natuurlijk niet zo fris. Helemaal niet om dan in dezelfde onderbroek te gaan zwemmen. Op deze manier komt er dan ook erg veel vuil in het zwembad terecht. Veel hotels en zwembaden willen dit dan ook niet meer en verbieden het dragen van een onderbroek onder je zwembroek. In Frankrijk is het zelfs al verplicht om een strakke zwembroek te dragen. Ook in Nederland worden er maatregelen genomen. Zo is er in een aantal gemeentes een verbod op het dragen van een onderbroek onder je zwembroek.

 

 

Waarom dragen jongens een onderbroek onder een zwembroek?

Het grootste probleem bij jongens is vaak angst. Dat is hier dan ook vaak het geval. Veel jongens zwemmen liever in een strakke zwembroek, maar durven het eigenlijk niet in bijzijn van hun vrienden te dragen. Daarom kiezen ze ervoor om een onderbroek onder hun wijde zwembroek te dragen. Jongens vinden het strakker namelijk veel prettiger zitten. Het kan anders namelijk gaan schuren en pijn gaan doen. Zeg eerlijk, daar zit toch niemand op te wachten. Dit is dan ook de grootste reden waarom jongens een onderbroek dragen onder hun zwembroek. Een andere reden kan inkijk zijn. Wanneer je heerlijk ligt te zonnen in een wijde zwembroek kan iedereen natuurlijk zo via de pijpen naar binnenkijken. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Wanneer je een onderbroek draagt kan dat natuurlijk niet meer. 

 

 

Geen onderbroek maar een strakke zwemslip

De oplossing voor jongens is eigenlijk heel erg simpel. Wij zien dan ook dat steeds meer jongens hier voor kiezen in plaats van die vieze zwembroek. Het enige wat je als jongen dan moet doen is van je angst afstappen. Veel jongens kiezen er dan ook voor om een strakke zwemslip onder hun zwembroek te dragen. Zo heb je hetzelfde gevoel als met een onderbroek, maar veel hygiënischer. Zo komt er veel minder vuil in het water en worden je onderbroeken ook niet minder. Maar wat natuurlijk veel belangrijker is, het zit ook nog eens veel lekkerder dan een uitgerekte onderbroek.  Probeer daarom eens een zwemslip aan te schaffen. Wij weten zeker dat je daarna nooit meer met een onderbroek gaat zwemmen. Je moet natuurlijk wel een onderbroek meenemen naar het zwembad voor na het zwemmen. Het is namelijk ook niet zo prettig om de hele dag in een natte zwembroek te lopen. Wanneer je dit wel doet krijg je hetzelfde als met een vieze onderbroek. 
 
 

 

vrijdag 3 september 2021
Lizz