Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waterschoen 101

 

 

Het vormt voor sommige mensen een heuse ergernis; kom je aan bij het stand, zie je geen zand maar kiezelstenen! Als je dan geen waterschoenen bij je hebt kan de zee ingaan een uitdaging zijn. Waterschoenen zijn sowieso handig wanneer je de zee in loopt, denk aan scherpe stenen of zeedieren (zoals zee-egels, iek!) Toch hebben waterschoenen niet zo’n heel goed imago. In deze waterschoen 101 leggen we je graag de meerwaarde van een goede waterschoen uit.

Open of dicht

Ten eerst heb je open en dichte waterschoenen. Het voordeel van een open waterschoen is dat het water er sneller uitloopt. Hierdoor heb je geen ‘zware voeten effect’. Wel heeft deze variant van de waterschoen een klein imago-probleempje. Dit terwijl waterschoenen allang niet meer een oubollig uiterlijk hebben. Laat je hierdoor dus vooral niet tegenhouden om je voeten te beschermen! De gesloten waterschoen heeft als voordeel dat de gehele voet bedekt is, waardoor je beter beschermt bent in het water. Ook zijn gesloten waterschoenen meer geschikt voor watersporten. Hieronder hebben we de leukste open en gesloten waterschoenen voor je op een rijtje gezet.

Waterschoen met trekkoord

De waterschoen kent naast open en dichte soorten nog veel meer varianten. Zo is er ook een waterschoen met trekkoord. Eenvoudig aan te trekken door het trekkoord ‘open te doen’ en extra stevig wanneer het trekkoord goed gesloten is. Ook ideaal voor kinderen!

 

De slipstop

Een nieuwe hippe variant van de waterschoen is de slipstop. De slipstop heeft een uniek ‘sokachtig’ uiterlijk en zit heerlijk. Het is een multifunctionele waterschoen voor zowel natte als droge ondergronden. Daarnaast is de stof UV-beschermend, licht en ademend. Daar komt bij dat de zool anti-slip is en beschermt tegen heet zand en kiezelstrand.

 

 

De dek- of bootschoen

Veel waterschoenen zijn uitsluitend om te gebruiken rondom het strand en in de zee. Echter zijn er ook schoenen die bestemd moeten zijn tegen water, maar ook hun functionaliteit als schoen moeten behouden. Hiervoor zijn er dek- of bootschoenen. Het voordeel van deze schoenen is niet alleen dat ze bestemd zijn tegen water, maar ook zijn uitgerust met een anti-slip zool en geavanceerd voetbed. Daarnaast zien ze er ook nog sportief uit. 

 
 

De strandsok

Een persoonlijke favoriet; de strandsok! Superleuk voor kinderen en handig in gebruik. Uitgedost met de leukste printjes zien we deze waterschoen steeds vaker op het strand. Ze beschermen kindervoetjes tegen heet zand op het land en scherpe voorwerpen in de zee. Ze geven grip op gladde oppervlakken en zijn voor 98% UV-werend. Hoe leuk zijn deze onderstaande strandsokken van Duukies?

 

 

Surfschoenen

Ideaal om mee te surfen of om gewoon te dragen in de zee: de surfschoen. In tegenstelling tot veel andere waterschoenen is deze waterschoen gemaakt van hetzelfde materiaal als wetsuits, namelijk neopreen. Dit materiaal houdt een laagje water tussen de huid en de schoen vast, waardoor ook in koud water de voeten niet kouder worden dan lichaamstemperatuur. Hiernaast zorgt de surfschoen voor lekker veel grip en is hij eenvoudig aan of uit te doen. Ook verkrijgbaar voor kinderen.

 
dinsdag 25 februari 2020
Lizz