Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat neem ik mee in mijn koffer?

 

Het vakantiegevoel begint vaak al met de voorpret. Je koffer inpakken kan voor sommige mensen een heerlijke bezigheid zijn. Heb jij stress voordat je vertrekt, omdat je niet weet wat je mee moet nemen? Wij geven je een lijstje met dingen die je zeker niet moet vergeten!

 

Belangrijke zaken

We beginnen met de belangrijke dingen die je absoluut niet moet vergeten voor je vertrek. Dit zijn de dingen die je ook meeneemt in je handbagage, zodat je er ten alle tijden bij kunt. Een reisverzekering is altijd handig en het opschrijven van de gegevens van de reis voor de achterblijvers. Vergeet ook je paspoort of identiteitsbewijs niet en check of ze nog geldig zijn. Een bankpas of creditcard is ook handig. Leg deze altijd op een vaste plek, zodat je hem niet kwijt kunt raken. Je hebt het vaak nodig bij het huren van een auto. Daarnaast is dus je rijbewijs ook handig om die niet te vergeten. Verder is het handig om je zorgpas en medisch paspoort bij je te hebben. We hopen dat je die nooit nodig zult hebben. En niet te vergeten: je vliegtickets!

 

Praktische dingen

Het is altijd handig om je telefoonoplader mee te nemen. Een volle telefoon is altijd handig om de leukste plekjes op te zoeken of te gebruiken als navigatie. Vergeet ook je zonnebrandcrème niet! Neem verschillende factoren mee, zo weet je zeker dat je goed beschermt wordt tegen de zon. Een zonnebril is altijd handig. Incognito over het vliegveld en daarna heerlijk op een bedje in de zon. Neem ook een fotocamera mee. Zo kun je mooie herinneringen vastleggen. Denk hierbij ook aan de oplader, batterijen en geheugenkaartjes. En neem een reisgids mee, zo kun je handig en snel leuke plekjes vinden. Maar misschien is het wel net zo leuk om het aan de ‘locals’ zelf te vragen.

 

                                    

 

Medische verzorging

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar vergeet niet je medische verzorging in te pakken. Let wel op de regels van de vliegtuigmaatschappijen welke items wel en niet in de handbagage mee mogen en welke in de ruimbagage moeten. Neem bijvoorbeeld pleisters, medicatie, muggenspray en blaren pleisters mee. Neem desnoods een klein EHBO tasje mee waar alles in zit van pleisters tot verband.

 

Persoonlijke items

Dit zijn een aantal dingen wat altijd handig kan zijn als je op vakantie gaat. Neem bijvoorbeeld een groot strandlaken mee. Er is niks zo vervelend dan op een te kleine handdoek liggen. Een hoed of pet kan ook goed van pas komen. Bij een flinke fietstocht of wandeling komt dit van pas als je de zon de hele dag op je hoofd hebt schijnen. Je zwemkleding kan natuurlijk niet missen. Als je op zomervakantie gaat wil je natuurlijk, met de zomerse temperaturen, in het zwembad of de zee springen. Een tandenborstel en tandpasta is ook altijd handig om in je handbagage te hebben, vooral bij een lange vlucht. Bij een lange vlucht kun je op de luchthaven ook nog even je tandenpoetsen. Een trui of vest kan ook goed van pas komen. In de avonduren kan het soms flink afkoelen, maar je wil toch zo lang mogelijk buiten kunnen zitten. En neem ook een strandtas mee. Hier kun jij je strandlaken, je bikini of badpak en je notitieboekje, boek of tijdschrift in kwijt.

 

                                    

vrijdag 24 juni 2022
Lizz