Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat moet je doen als je verbrand bent?

Smeren, smeren en nog eens smeren. Het is belangrijk dat je je goed beschermd tegen de zon. Maar wat als je toch verbrandt? Lees snel verder om te zien wat je het best kan doen als je zo rood bent als een kreeft.. 
 
Bron

Ga en blijf uit de zon

Blijf beschut als je verbrand bent. Het is belangrijk om een aantal dagen uit de zon te blijven, zodat je huid kan herstellen. Zorg er verder voor dat je goed beschermd bent tegen de zonnestralen. Je kunt bijvoorbeeld een luchtig tuniekje dragen met lange mouwen en een cap of hoed als je toch naar buiten gaat. 
 

Koelen

Als je verbrand bent, is het goed om je huid te koelen. Om je huid te koelen, kun je een natte doek tegen de verbrande delen drukken. Het is absoluut niet goed om een hele koude douche te nemen. Doordat je huid beschadigd is, neemt het temperaturen niet meer goed waar. Dus als je te lang onder een koude douche staat, kun je onderkoeld raken. Je kunt het best onder een lauwe douche gaan staan. 
 

Opnieuw smeren, smeren en nog eens smeren

Omdat je huid heel droog is als hij verbrand is, is het belangrijk om regelmatig te smeren met aftersun of een bodylotion met verzorgende bestandsdelen, zoals aloë vera. Melkeiwitten hebben een verzachtende werking. Dus je kunt ook een glas (karne)melk met wat water mengen en dit op de verbrande plekken smeren. Vraag je lover of een vriendin voor de lichaamsdelen waar je zelf niet zo goed bijkomt. 
 

Water drinken

Omdat je huid heel erg droog is, is het belangrijk om veel water te drinken. Daarnaast helpt water je lichaam afkoelen, wat ook erg belangrijk is als je verbrand bent. 
 
Denk eraan: Brandblaren mag je absoluut niet kapot prikken, dan kunnen er ontstekingen komen! 
 
Als je huid hersteld is, kun je langzaam weer in de zon. Smeer je dit keer in met een hogere factor, zoek regelmatig de schaduw op en drink veel water. Voorkomen is immers beter dan herstellen!
 
donderdag 6 augustus 2015
Lisa Wolf
verbrand, zonnebrand, aftersun