Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat kun je doen naast baantjes zwemmen?

In het zwembad is natuurlijk veel meer te doen dan alleen baantjes zwemmen. Hierbij kun je denken aan recreatief zwemmen of aquasporten. Wij vertellen je er meer over.

 

Recreatief zwemmen

Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier iets met zwemmen. Sommigen een beetje meer als de ander. Wekelijks komen veel mensen vanwege hun gezondheid naar het zwembad. Maar er komen ook veel mensen naar het zwembad in hun vrije tijd om recreatief te zwemmen. Tijdens het recreatief zwemmen heb je de mogelijkheid om te genieten van de glijbanen, stroomversnellingen of de duikplank. Het is vaak mogelijk om te zwemmen met extra materialen zoals duikvoorwerpen, matten of ander speelgoed. Maar recreatief zwemmen heeft van oorsprong een andere missie dan plezier maken. Op deze manier ben je onbewust bezig om je zwemvaardigheden te trainen en zorg je dat je zwem-veilig blijft, omdat kinderen en volwassenen deze waardevolle vaardigheden nog niet kennen of omdat ze afnemen.

                              

 

 

Zwemmen met je baby of peuter

Zwemmen met een baby of peuter is gewoonweg "geweldig", want samen zwemmen met je kleintje vergroot niet alleen jullie band; het helpt ook bij de motoriek van je kind en samen werk je aan de zwemveiligheid. Op deze manier leert je peuter of kind door het water te varen, te grijpen, te draaien en zelfs een beetje te zwemmen. Dit zijn allemaal vaardigheden die helpen om je kind watervrij te maken, meer zelfvertrouwen te geven en meer te laten genieten van het water. Bij baby-/peuterzwemmen heb je bijna geen materiaal nodig. Een badpak, een zwemluier voor je kleintje en een handdoek zijn de meest essentiële dingen, maar hier blijft het ook bij. Bij een aantal zwemles aanbieders worden wel zwembandjes gebruikt, maar het is geen probleem als je deze bij de eerste les niet bij je hebt. Zwemmen met een baby of peuter is daarom het ideale startpunt voor een leven lang zwemmen. Of je het nu doet in een speciale ouder-kind les of tijdens het recreatief vrij zwemmen, het maakt eigenlijk niet uit.

 

                             

Trimzwemmen

Trimzwemmen is een klas waar je aan kunt deelnemen in het zwembad. Tijdens deze les doe je opdrachten in een groep om aan de ene kant je zwemtechniek te verbeteren en aan de andere kant om aan je conditie te werken. In deze groepslessen doe je oefeningen die niet alleen je techniek of conditie beter maken, maar ook je spieren, lenigheid en je coördinatievermogen verbeteren. Groepslessen worden gegeven door een gespecialiseerde zweminstructeur met ervaring in het coachen en trainen van zwemmers.

 

                                

 
dinsdag 1 november 2022
Lizz