Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat is jouw favoriete badkledingstof?

 Wat maakt badkledingstof zo speciaal? Er is heel wat getest voordat badkleding zo prettig kwam te zitten als nu. Er is niets onprettigers dan dat je op een heerlijke zomerdag je badpak aantrekt en beseft dat ie knelt of onprettig zit. Neem een duik in de wereld van badkledingstoffen en beslis welke stof voor jouw situatie het beste is. Want voor elke smaak is er een badstof!

 

Sportief LASCANA badpak met prachtig rugpand | blauw of roodModellerend badpak van Venice Beach in zwartCorrigerend badpak in zwart/blauw, ook voor grote maten

 

Rek en stretch-stof

De meeste badkledingstoffen zijn logischerwijs stretchy, zodat er veel rek in zit. Daardoor kun je je vrij bewegen tijdens het zwemmen of sporten. Badkleding kan van verschillende materialen worden gemaakt. De meeste badpakken, bikini’s en zwembroeken zijn echter van synthetische materialen gemaakt, zoals nylon, elastaan en polyester. Waarom zijn synthetische materialen zo in trek bij badmodeontwerpers?

 

LASCANA Beugelbikini met chique pailletten (2-delig)Veelzijdige neon roze bandeau bikini van PHAXVenice Beach 2-delige beugelbikini met animal-printBENCH bustierbikini 2-delig bikinisetje in wit of roze

 

Perfecte pasvorm

Polyamide heeft een aantal eigenschappen die perfect zijn voor badpakken, bikini’s en zwembroeken: het is sterk, enorm elastisch, kreukt nauwelijks, goed bestand tegen slijtage, droogt snel, etcetera. Daarom is veel zwemkleding gemaakt van nylon. Een sportief zwempak waarmee je pijlsnel door het water kunt glijden, een sportieve bikini die tijdens het surfen wel tegen een stootje kan, of gewoon een toffe triangel bikini waarmee je lekker op het strand kan zitten met het zonnetje op je huid: nylon of polyamide is dus een goeie optie!

Triangelbikini met marinelookSportieve triangelbikini van BENCH

Say yes to polyester

Polyester is een lichte stof die prettig aanvoelt omdat het glad en zacht is. Het is vormvast waardoor jij je pas afgetrainde buik mooi naar voor kunt laten komen! Als je op een warme zomerdag juist even wilt afkoelen, is polyester ideaal omdat het niet warm aanvoelt op het lichaam. Nog een pluspunt is dat het een duurzame synthetische stof is. Het behoudt voor lange tijd zijn kleur en gaat lang mee. Ken je dat gevoel? Je blijft met een blij gevoel naar je bikini kijken, omdat hij altijd en elke keer weer gloednieuw lijkt en heerlijk zit. Grote kans dat er polyester in het kledinglabeltje staat. Dus ga voor een kleurige bikini of een zwembroek met een glamoureus patroon. Jouw badkleding blijft er voor lange tijd als nieuw uitzien!

 

 

 

Ultieme elasticiteit

Als laatste in deze blog een onmisbare stof in de badmodewereld: elastaan. Drie keer raden welke eigenschap elastaan heeft. Inderdaad, elastaan is enorm elastisch. Als onderdeel van een combinatie stoffen is elastaan onmisbaar voor een prettige bewegingsvrijheid! Hoe meer elastaan je badkleding bevat, hoe strakker het om je lichaam zal zitten. Het zal ervoor zorgen dat je lichaam er slanker uitziet. Dus welke stof wil jij absoluut in je badkleding hebben? Bekijk goed je zwemactiviteiten en maak een goeie beslissing uit een enorme reeks van variatie!

 

woensdag 22 juli 2020
Lizz