Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat heb ik nodig om te gaan duiken?

Wat heb je nodig om te duiken

 


Zoals veel mensen wel weten is duiken een erg dure sport als het gaat om het aanschaffen van alle spullen. Daarom duurt het vaak ook even voordat je als duikers alles goed voor elkaar hebt. De kans is dan ook erg groot dat je als duiker wel is vergeet om iets aan te schaffen en dat je daar pas achter komt wanneer je echt wilt gaan duiken. Om dat te voorkomen hebben wij een lijstje gemaakt zodat jij nooit iets vergeet om mee te nemen of om te kopen voor het duiken.

 

Waar ga je duiken

het ligt er natuurlijk ook aan waar je überhaupt wilt gaan duiken. Het materiaal wat je nodig bent verschilt namelijk enorm qua plek. Dit komt omdat je sommige dingen misschien wel of niet nodig bent op die ene plek waar jij wilt gaan duiken. Het kan ook zijn dat je gewoon bij een club gaat duiken. Er kan dan ook een mogelijkheid zijn om eventueel je duik spullen te huren of uit een automaat te halen. Wij snappen dan ook dat het veel lekkerder is om gebruik te maken van je eigen spullen. Dat geeft toch een net wat fijner gevoel. Het is niet alleen beter voor de hygiëne maar je bent er dan ook zeker van dat al het materiaal goed is, je hebt namelijk zelf alle onderhoud werkzaamheden gedaan of je hebt het door iemand met ervaring laten doen. Ook bij het duiken is het erg belangrijk dat je regelmatig naar je materialen kijkt als het allemaal nog in orde is en eventueel door de keuring komt. Je wilt namelijk niet dat er een ongeluk kan gebeuren. Ongeluk zit in een klein hoekje en dan zal je maar net zien dat jij de ongelukkige bent.

 
 
 
 

Welke materialen heb ik nodig om te gaan duiken?

Als je wilt gaan duiken begint het natuurlijk allemaal bij het uitkiezen van je nieuwe duikpak. Het duikpak is er niet alleen voor om je lichaam warm te houden maar ook om je lichaam te beschermen. Het wordt dan ook aangeraden om een duikpak te dragen als je naar de tropische wateren gaat, puur om je lichaam te beschermen. Het zelfde geldt voor duikhandschoenen. Deze handschoenen zijn er om inderdaad ook je handen warm te houden maar ook om je handen te beschermen. Je wilt niet dat jij je hand open kan halen langs een scherpe rots. Naast een goed pak en handschoenen is het ook verstandig om een duikbril om te doen. Je wilt natuurlijk wel kunnen genieten van de prachtige zee en van de dieren die in de zee leven. Het is dan ook erg moeilijk om te zwemmen met je ogen dicht. Je wilt toch wel wat blijven zien tijdens het duiken. Dit laatste item is ook een echte must-have als je gaat duiken, vinnen. Vinnen zorgen ervoor dat jij je makkelijker kan bewegen in het water. Het zwemmen wordt bijvoorbeeld veel makkelijker wanneer jij gebruikt maakt van vinnen. Dit is dan ook een van de redenen waarom bijna elke duiker gebruikt maakt van vinnen.

 
 
 
 
donderdag 3 juni 2021
Lizz