Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wandelen op blote voeten; do or don't?

Niet veel mensen weten het misschien, maar rondlopen op blote voeten is hartstikke gezond! Komt dat even goed uit voor de zomer nu je vaak alleen maar in bikini of badpak rondloopt. Niet alleen vinden velen het heel fijn om op blote voeten rond te wandelen, het zorgt ook nog eens voor een goede bloedcirculatie en versterking van de spieren, zenuwen en pezen in onze tedere stappers. En ow, minder vieze geurtjes ook. Toch wel fijn.

 

Wandelen op blote voeten; do or don't?

Je voelt je stukken beter op blote voeten

Een van de redenen waarom het zo gezond is om op blote voeten te lopen is omdat het pijntjes verminderd. Hoe dan? Iedereen kent wel het gevoel van pijnlijke voeten na een lange vermoeiende dag in strakke schoenen. No offence, schoenen zijn awesome. Maar toch is het heerlijk om ze na zo'n dag weer lekker uit te schoppen. Zodra je voetjes weer in de wijde wereld zijn voelt de rest van je lichaam zich ook een stuk beter. En wist je dat lopen op blote voeten ook zorgt voor een beter evenwicht? Dit komt omdat op blote voeten lopen je lichaam versterkt. Je weet maar nooit waarvoor het handig is toch?! Maar nog belangrijker om te weten is dat lopen op blote voeten zorgt voor een betere nachtrust. Kan het dan zo makkelijk zijn? Ja! Zodra de spanningen namelijk uit je voeten verdwenen zijn verdwijnen ze ook uit de rest van je lichaam, waardoor je hoogstwaarschijnlijk beter slaapt.

Betere bloedcirculatie

Zo noemden we ook al het feit dat lopen op blote voeten zorgt voor een betere bloedcirculatie omdat ze niet beklemd worden door schoenen. Gevolg hiervan is dat je ook nog voor jezelf de kans op hart- en vaatziekten verminderd. Kortom, speel je eigen dokter door op blote voeten te lopen. Minder stress, een betere houding, meer vitamine D. Het lopen op blote voeten heeft alleen maar voordelen!

Geest wordt positief beïnvloed

Dan is er ook nog de theorie dat wanneer je met je voeten direct in contact staat met Moeder Natuur, je geest positief beïnvloed wordt. Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk te bepalen. Toch blijkt ook uit onderzoeken dat hier zeker een kern van waarheid in zit.

Gezondere voeten

Er is in 2007 zelfs een onderzoek gedaan naar voeten van mensen van 200 jaar geleden en mensen van nu. Daaruit bleek dat de mens voor de uitvinding van de schoen vele gezondere voeten had dan de mens van nu!

Hippe zwemkleding

Voortaan loop je dus lekker op blote voeten zodra je de kans hebt. Lekker met je voetjes kroelen in het gras of in het zand. Deze zomer komt dat dus lekker goed van pas aan het zwembad of aan het strand, hoef je je alleen maar zorgen te maken of je zwemkleding wel hip genoeg is. En zeg nou eerlijk, het is toch ook veel makkelijker dan wanneer je steeds die zand van het strand uit je slippers of schoentjes moet schudden.

Wandelen op blote voeten is dus definitely een DO!! 

Slippers in alle soorten en maten

Natuurlijk kan je niet zonder slippers, al is het alleen al om het wandelen naar het strand toe, of als er ergens scherpe voorwerpen liggen. In dat geval hebben wij heel erg veel mooie slippers voor je op onze site staan, waar je zowel voor heren, dames en kinderen de meest populaire merken, kleuren en modellen kunt vinden. Scroll maar eens naar onderen of zoek tussen het uitgebreide aanbod van de beste webshops uit Nederland via de zoekfilters bovenaan deze pagina. Shopse!

 

 

maandag 31 juli 2017
Lisa
blote voeten, slippers, gezond