Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom zijn zonnehoedjes zo belangrijk voor baby


Ieder ouder wenst zijn kind natuurlijk het allerbeste. Een van de dingen die je kan beïnvloeden is de gezondheid van je kind, leer je kind hoe om te gaan met de zon. Want wie wilt er nu niet genieten van de heerlijke zon en lekker actief buiten zijn.

 

Waarom zijn babyhoedjes zo belangrijk?

Veel mensen in Noord Europa hebben ene huidtype 1 of 2. Dit houdt in een relatief blanke huid, lichte ogen en blond of bruin haar. De kans is erg groot dat je, jezelf hierin herkent. Uit onderzoek is gebleken dat 90% van alle huidkanker voorkomt bij huidtype 1 en 2. Dit komt omdat veel Nederlanders houden van lekker buiten zijn. Denk aan een lekker kopje koffie drinken op een terras met een lekker zonnetje. Of een bezoekje aan de kinderboerderij met je kinderen, de speeltijd een strandwandeling of gewoon lekker fietsen. Kortom pakken we heel veel zonnestralen mee en daarom is het extra belangrijk om goed beschermd te zijn. Helemaal op jonge leeftijd. Daarom is het extra belangrijk om je kinderen te beschermen met UV beschermende kleding. Zonnebrand en een zonnebril zijn vooral heel belangrijk.

 

   

 

Waarom heeft een baby een zonnehoedje nodig?

Kijken naar je kleine die aan het spelen is in de zon is leuk om te zien. Het idee dat je kleine daardoor schade kan oplopen is geen leuk idee. Daarom is het extra belangrijk om je kleine te beschermen want zonnebrand is niet de enige die je kleine kan beschermen, en helaas is zonnebrand ook niet genoeg. Het is wetenschappelijk bewezen dat de huid van baby’s erg kwetsbaar is voor Uv-straling. Daarnaast is aangetoond dat jonge kinderen die meerdere keren verbrandt zijn door de zon meer kans hebben op huidkanker op latere leeftijd. De reden is dat baby’s van zes maanden en jonger heel weinig melanine in hun huid hebben, wat betekent dat ze helemaal geen natuurlijke bescherming hebben. Ook is het belangrijk om te weten dat er ook in de schaduw Uv-straling op je kind komt, niet zoveel als normaal het wordt ongeveer met de helft gereduceerd. Daarom is het een must have om een zonnehoedjes bij je kleine op te zetten. De beste zonnehoedjes zijn die het hele gezicht, nek en oren schaduw geeft.

 

   

 

Waarom is zonnebrand niet goed genoeg?

Zonnebrand geeft geen 100% garantie. De meningen zijn verdeeld over hoe oud je kleine moet zijn voordat hij zonnebrand mag gebruiken. In Australië geven ze aan dat je na 6 maanden mag je pas zonnebrand gebruiken. Maar ook al gebruik je zonnebrand, dit is niet genoeg om je kleine te beschermen. Het dragen van een beschermende kleding, zoals ene baby zonnehoedje met UPF50+ geeft de optimale bescherming. Ook kan zonnebrand niet dik genoeg opgesmeerd zijn, ook zweten en wrijven werken nadelig op zonnebrand. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de zonnebrand niet voldoende bescherming biedt. Bij UV werende kleding heb je hier geen last van, deze biedt altijd de optimale bescherming. Natuurlijk is het altijd aan te bevelen om de onbedekte plekjes wel in te smeren. Beter te goed beschermd dan te weinig!

 

 

   

 
 
 
 

 

vrijdag 15 januari 2021
Lizz