Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom zijn slippers en sandalen zo belangrijk?


Veel mensen weten niet waarom het zo belangrijk is om een goed voetbed te hebben bij het dragen van slippers en sandalen. Het lopen op slippers is lekker vrij en daarom was het vroeger ook zo populair. De afgelopen jaren is het veel minder geworden maar het lijkt weer hip te worden.
 

Waar moet je precies op letten?

Het is belangrijk dat je voor een voorgevormd voetbed gaat, zodat je je voetboog goed ondersteunt wordt en je voet recht op het voetbed staat. Een hielkuipje zorgt ervoor dat de voet niet naast de zool kan gaan. Let er ook op dat de voorkant breed genoeg is zodat je tenen voldoende ruimte hebben op te kunnen spreiden. 

 
 
 
 

Je hebt de juiste maat nodig

Het kan heel erg lastig zijn om de goede schoenmaat te vinden, dit komt omdat de maatvoeringen per merk heel vaak verschillen. De makkelijkste manier om de juiste maat te bepalen is de voetmaat op te meten. Het blijft altijd een kwestie van proberen, omdat de breedte en het volume van de voet ook een rol speelt bij de juiste pasvorm. De voet moet binnen het voetbed staan voor de juiste ondersteuning en aan de voorkant dien je een beetje ruimte over hebben, zodat je tijdens het lopen geen zere voeten krijgt. Op de rand staan is ook niet goed en dan is de kans groot dat je zere voeten krijgt.
 

 

 
 
 
 

Wat is het risico als je op te kleine slippers of sandalen gaat lopen?

Draag je slippers altijd met de juiste maat, waarbij je voet goed op het voetbed staat is de kans klein dat je je gaat irriteren of klachten krijgt. Het is wel belangrijk dat je dan je voet rust gaat geven. Na een zware dag op slippers of sandalen heb jij niet alleen rust nodig maar je voet ook. Heb je toevallig last van hielspoor of peesplaat ontsteking? Dan is het extra belangrijk om je voeten rust te geven. Je kan ook kijken naar de speciaal ontwikkelde herstelslippers. Deze slippers zijn er voor gemaakt om je voet te helpen bij het herstellen. Deze slippers zijn namelijk van een uniek zacht materiaal gemaakt. Door het zachte materiaal worden pijnlijke plekken ontlast en helpen deze slippers het lichaam sneller te herstellen. Uit onderzoek is gebleken dat 15% van de Nederlanders op te kleine slippers of sandalen lopen. Dit veroorzaakt dan ook wrijving en leidt tot zweetvoeten en enkel, knie en/of rugklachten. Daar is het belangrijk om met name de breedtemaat extra aandacht te geven wanneer je nieuwe slippers of sandalen gaat kopen. Ook is de zool van belang. De omstandigheden op de plek waar je wilt gaan lopen bepalen welke zool je nodig bent. Verder is het ook belangrijk dat je naar een goed paar slippers of sandalen gaat kijken met een schok dempende zool. Dit is extra belangrijk bij sandalen omdat de kans groot is dat je daar ook grotere afstanden mee gaat lopen. Je wilt namelijk niet halverwege een wandelroute of halverwege een stadje op vakantie moeten stoppen omdat je last hebt van je voeten.
 

 
 
 
 

 

zondag 14 maart 2021
Lizz