Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom moet je een badmuts kopen?

 


Als je aan een badmuts denkt denk je al snel aan oudere mensen of professionele zwemmers van de olympische spelen. Het dragen van een badmuts geeft veel voorbeelden. In deze blog gaat je er ook meer overlezen en welke verschillende soorten badmutsen wij te bieden hebben voor jullie.  

Voordelen van een badmuts 

Het grootste voordeel van een badmuts is dat je makkelijker en sneller kan zwemmen. Hierdoor ben je dan meer gestroomlijnd met het water en heb je minder weerstand. Daarnaast voel je, je hoofd ook minder zwaar aan bij het zwemmen. Ook heb je geen last van je haar dat alle kanten opgaat, dus dat probleem wordt dan gelijk opgelost. Daarnaast los je gedeeltelijk ook een ander probleem op, want veel mensen weten niet dat chloor slecht is voor je haar en dan word je ook minder blootgesteld aan chloor. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat niet elke badmuts waterdicht is. 

 

 
 

Nadelen van een badmuts  

Bij het dragen van een badmuts zitten amper nadelen aan. Als je hierboven de voordelen ziet van een badmuts, zou dat best interessant zijn voor de recreatieve zwemmers. Waarom mensen het niet dragen, heeft vaak dan ook te maken dat ze het niet mooi vinden staan. Maar ook denken ze dat sport zwemmers en oude mensen het alleen hoeven te dragen en het niet voor jongeren geschikt is. Vaak is het in bepaalde landen ook verplicht om met een badmuts op te zwemmen.  
 

 

 
 

Welke badmuts past bij jou? 

Ben je nu toch overtuigd om een badmuts te gaan kopen, maar je weet nog niet welke of wat bij jou past? Laten we paar soorten badmutsen bij langs gaan die wij aanbieden op onze webshop
 

 

 
 

Siliconen badmuts 

Als je lang haar hebt is het aan te raden om een siliconen badmuts te gaan kopen. Bij een siliconen badmuts zit die wat strakker en is de stof ook dikker. Daarnaast is het ook een duurzaam product en kan het een lange tijd mee, tevens kan je er meer van genieten. Deze badmutsen worden ook het meest bij ons verkocht. Dit komt omdat ze makkelijk op en af te zetten zijn en ook nog is extra uitrekbaar. Daarom is deze badmuts ook voor iedereen geschikt en past het bij iedereen. 
 

 
 

Polyester badmuts  

Ook een polyester badmuts is erg duurzaam. Vaak worden deze badmutsen aangevuld met lycra. Dit maakt de badmuts elastisch en zorgt voor een betere pasvorm. Het grote voordeel aan deze badmuts is dat het product goed tegen chloorwater en Uv-straling kan. Daarnaast kun je de badmuts ook nog uitwassen, zodat het fris en schoon blijft op je haar. 
 

 
 

Onderhouden van je badmutsen  

Iedereen wil zo lang mogelijk met zijn badmuts om kunnen gaan. Daarom is het belangrijk als je badmuts na die tijd binnenstebuiten op hangt. Wanneer de muts droog is gooi je er een klein beetje talkpoeder in. Hierdoor wordt het opzetten van de badmuts gemakkelijker bij de volgende zwemsessie.  
 
 

 

zaterdag 30 januari 2021
Lizz