Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom is een wetsuit zo belangrijk

waarom is een wetsuit zo belangrijk?
Een wetsuit is een pak die jou beschermd tegen onderkoeling in wateractiviteiten. Naast onderkoeling beschermen wetsuits het lichaam tegen rotsen bij bijvoorbeeld canyoning of tegen verwondingen van koraal bij duiken. Maar waarom is het nou belangrijk? Dat leggen wij uit in onze blog

 

Wat voor materiaal is een wetsuit?

Een wetsuit is gemaakt met het materiaal neopreen. Neopreen is een elastisch, synthetisch rubber met goede isolatie. Over het algemeen worden de meeste neopreen wetsuits geproduceerd in Japan. Een wetsuit met dikke neopreen isoleert beter dan een wetsuit met dunne neopreen. Dat komt omdat neopreen uitgesloten cellen met lucht bestaat. Hoe meer van deze cellen, hoe beter de wetsuit uiteindelijk isoleert.

 

   

 
Hoe werkt het isoleren van een wetsuit precies?

Het is belangrijk dat een wetsuit aansluit met het lichaam. Het is niet de bedoeling van een wetsuit om het lichaam droog te houden. Ook al denken veel mensen dit wel maar dat is niet zo. Een goede wetsuit dat goed zit laat juist een klein beetje water door. Dit water wordt verwarmd door jou lichaamstempratuur waardoor je warm blijft. Dit is wat er voor zorgt dat jij niet onderkoeld wordt. En wetsuit mag niet groot zijn, omdat er hierdoor teveel koud water naar binnenstroomt en dit water opgewarmd kan worden door het lichaam.

 

 

Wanneer zit een wetsuit goed?

Het is per persoon heel erg verschillend wanneer een wetsuit goed zit. Het is dus erg moeilijk om hier antwoord op te geven. Persoonlijke voorkeur is dus ook belangrijk en speelt een belangrijke rol, maar nog belangrijke is de vorm van het lichaam. Dit bij iedereen anders. Je moet in ieder geval de belangrijkste basisregel aanhouden. Die regel is: Een wetsuit moet aansluiten op het lichaam. Hierdoor ondersteun je de

functie van een wetsuit. Oftewel het voorkomen van onderkoeling.

 

  

 

Wat zijn de voordelen van een wetsuit

Zoals we al eerder benoemt hebben houd een wetsuit je lichaam warm wanneer je in het koude water ligt. Te lang in koud water liggen kan namelijk lijden tot een onderkoeling.

 

Meer of minder energieverbruik?

Daarbij komt kijken dat ons lichaam meer energie verbruikt wanneer het buiten koud is. Het moet dan extra hard werken om de lichaamstempratuur op pijl te houden. Het lichaam heeft dus als het ware meer brandstof nodig. Een wetsuit zorgt er voor dat je warm blijft. Hierdoor hoeft je lichaam niet harder te werken.

 

Hebben wetsuits meer drijfvermogen?

Het kan zijn dat jij sneller gaat zwemmen door gebruik te maken van een wetsuit. Dit komt omdat je meer drijfvermogen op het water hebt. Vooral bij amateuristische wedstrijdzwemmers kan het wel tot 15 seconden in aankomsttijd schelen. Let wel, naarmate je meer ervaring hebt met watersporten zal het tijdsvoordeel van een wetsuit wel afnemen.

 

Wij hebben een ruim assortiment in wetsuits, ben jij nou opzoek naar een goede wetsuit kijk dan in ons assortiment. Wij hebben veel wetsuits, onder andere: verschillende maten, verschillende soorten, verschillende dikte, verschillende kleuren en nog veel meer. Bekijk nu ons assortiment en vind jouw perfecte wetsuit.

 

 
woensdag 6 januari 2021
Lizz