Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waar moet je opletten als je een zwembril koopt?

 
Mensen denken dat elke zwembril het zelfde is en dat het materiaal niet belangrijk is. Dat is niet zo. Er namelijk hele veel keuze bij het kopen van een zwembril. Het is daarom heel belangrijk om te kijken welke zwembril nou echt bij jou past
 

Wat voor soort zwembril heb je precies nodig?

Als je gaat duiken of diepzeeduiken, is het handig om een duikbril in de vorm van een masker te kiezen. Maar als je juist baantjes wilt gaan zwemmen of je wilt graag wedstrijdzwemmen gaan doen dan kan je het beste een normale zwembril kopen, ook wel Zweedse zwembrilletjes genoemd. Bedenk dus eerst goed wat je wilt gaan doen en waar je de zwembril voor wilt gaan gebruiken. Met deze informatie kan je dan ook een goede keuze maken tussen een duikbril of een normale zwembril.
 
 
 
 

Wat wil je met je zwembril gaan doen

Zoals we hier boven ook geschreven hebben hangt het ook af van wat je wilt gaan doen, maar ook van je niveau als zwemmer en de regelmaat waar je de sport mee gaat beoefenen. Het is niet hetzelfde of je een beginner bent of dat je een professionele zwemmer bent met heel veel ervaring die misschien veel zwembrillen in een jaar gebruiken. 

 
 
 
 

De grootte van de zwembril

Als je geen tijd meer hebt om naar de winkel te gaan om je nieuwe favoriete zwembril te scoren is ons advies om te gaan kijken naar een zwembril van een enkele maat. Op die manier kun je de hoofdbanden en neusbrug zelf afstellen. Als je een klein gezicht hebt of het product voor een kind is, moet je altijd voor de maat S kiezen. De meeste merken geven wel uitleg welke maat goed voor je is en bij je past. 

 
 
 
 

Welke glazen moet ik hebben?

Zoals we eerder verteld hebben is het belangrijk bij het zwemmen in een openlucht zwembad maar ook in een binnenbad om naar goede glazen te kijken. Neem bijvoorbeeld gepolariseerde of donkere lenzen te gebruiken, om je ogen te beschermen tegen fel weerkaatsend zonlicht. Als je in een zwembad zwemt, kies dan voor heldere lenzen, en als je veel afwisselend tussen een buitenbad en een binnenbad is het een goed idee om fotochromatische lenzen te nemen, die passen zich namelijk zelf aan op het licht wat er op dat moment is. Hierdoor kun je dus eigenlijk nooit verblind worden.

 
 
 
 

Een hekel aan zwembrillen die beslaan

Ik denk dat iedereen het wel eens ervaren heeft een zwembril die beslaat. Dat is een van de grootste irritaties bij zwemmers. Daarom is het van belang om een zwembril met anti-fog bescherming te kiezen. Soms gaat dit product er na een aantal maanden af en zul je een speciale vloeistof nodig hebben om het beslaan van de lenzen te vermijden. Je kunt ook de reviews van mensen lezen die het product hebben gekocht, je kan er ook voor kiezen om YouTube video’s te gaan kijken. Deze geven vaak ook een goed beeld van een product. 

 
 
 
 

 

vrijdag 2 april 2021
Lizz