Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Voordelen en nadelen van een badmuts

Onder recreatieve zwemmers is de badmuts niet bepaald een product die graag gedragen wordt. Maar waarom eigenlijk niet? Het dragen van een badmuts heeft namelijk vele voordelen. Wij vertellen je welke voordelen dit zijn.

 

Nadelen van een badmuts

Eigenlijk zijn er amper nadelen bij het dragen van een badmuts. Maar toch zijn er met name recreatieve zwemmers weinig die een badmuts dragen. Wel opmerkelijk als je nagaat dat de voordel best interessant zijn. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken dat het dragen van een badmuts ‘niet mooi’ gevonden wordt. We kunnen misschien wel stellen dat recreatieve zwemmers denken dat badmutsen bedoeld zijn voor wedstrijdzwemmers of oude mensen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Het heeft ook te maken met hygiëne. 

 

                            

 
 
 

 

Voordelen van een badmuts

Het grootste voordeel is dat het makkelijke zwemt. Dit heeft te maken met het feit dat je hoofd hoger in het water ligt. Hierdoor heb je een beter zwemhouding en ben je meer gestroomlijnd waardoor je minder weerstand hebt. Ook voelt je hoofd minder zwaar aan, waardoor het zwemmen gemakkelijker aanvoelt. 

 

Een ander voordeel is dat je geen last hebt van je haar dat alle kanten opgaat. Het probleem dat je elke keer je haren voor je ogen hebt is dan dus direct opgelost. Daarnaast is het dragen van een badmuts ook nog gezonder voor je haar, want er komt geen chloor in je haren. We leggen de nadruk wel op ‘minder’, omdat niet elke badmuts volledig waterdicht is. 

dinsdag 30 augustus 2022
Lizz