Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Voor het eerst naar de sauna

 

Voor het eerst naar de sauna gaan kan een stressvolle gebeurtenis zijn. Misschien weet je niet precies wat je kunt verwachten of ben je bang dat andere sauna-gebruikers je naakt zullen zien. Wij vertellen je graag wat je kunt doen om de onzekerheid weg te nemen. Ook leggen we uit welke badjas je het beste kunt dragen in de sauna en waarom. Het gebruik van een badhanddoek in de sauna helpt bij de onzekerheid als je de juiste kiest.

 

Onzeker? Dat hoeft helemaal niet

Het eerste bezoek aan de sauna kan voor de nodige onzekerheid zorgen. Misschien voel je je niet goed over je lichaam en hou je niet van het idee dat andere sauna-gebruikers je naakte lichaam zien. Ten eerste moet je onthouden dat er geen noodzaak is voor onzekerheid. Je zult al snel merken dat andere sauna-gebruikers eigenlijk vooral met zichzelf bezig zijn. Natuurlijk kijken mensen elkaar snel aan, maar in werkelijkheid vergeten ze meteen wat ze zagen. Je gaat naar de sauna om te ontspannen en al je dagelijkse zorgen los te laten.

 

Zit je liever niet naakt in een sauna? Natuurlijk is dat ook mogelijk. Daarna kun je, als je wilt, op zwemkleding-dagen de spa bezoeken. De meeste spa's hebben speciale dagen waarop je een badpak, zwembroek of bikini naar de sauna kunt dragen. Het is echter niet altijd even gemakkelijk. De meeste badkleding is gemaakt van polyester, een stof die niet erg goed ademend is. Het risico bestaat dus dat je snel te warm wordt in je badpak als je naar de sauna gaat. Ook is het met badkleding zo dat je zweet vaak in je badkleding blijft zitten. Hierdoor breng je je zweet overal mee naartoe. Vandaar dat er bepaalde dag bestaan waarbij je wel je zwemkleding aan mag hebben in de sauna. Zo houden ze het overzichtelijk in de schoonmaak. Natuurlijk kun je ook een luxe handdoek met een borduursel wikkelen.

 

 

          BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTO          

              

 

Badjas voor in de sauna of een saunakilt?

In de sauna dient een badjas of saunakilt te worden gedragen. Het saunakilt is een comfortabel omslagkleed die je omwikkelt en sluit met klittenband. Dit voorkomt dat de saunakilt open valt. Het voordeel van het saunakilt, is dat het lichter en luchtiger is dan het omwikkelen van een handdoek. De dunne stof is goed ademend en neemt overtollig vocht op. 

 

Een badjas helpt onzekerheden te overwinnen. Je lichaam is immers bijna volledig bedekt. Kies  een stijlvolle elegante sauna-badjas die bij jouw stijl past. De sauna-badjas, speciaal ontwikkeld voor gebruik in de sauna, warmt niet te snel op. Vocht en zweet worden snel opgenomen of verdampen direct weer. Sauna-badjassen zijn verkrijgbaar in alle kleuren, patronen en designs.

 

In onze online winkel vind je badjassen in elke denkbare kleur, voor zowel dames als heren. Kies jouw favoriet uit onze vele sauna zwemkleding.

 

Hydrateren

Denk er ook aan om voor en tijdens uw saunabezoek voldoende water te drinken. Blijf gehydrateerd en zorg goed voor jezelf. En vooral: ontspan. Iedereen is vooral met zichzelf bezig en komt naar de spa om helemaal tot rust te komen. Maak je geen zorgen over je lichaam, geniet gewoon van een verwendagje in de sauna.

woensdag 26 oktober 2022
Lizz