Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Voeten slipper-klaar in 6 stappen

De lente is nu echt goed begonnen, maar zijn jouw voeten al klaar om gezien te worden? Het is belangrijk dat je je voeten goed verzorgd, want ze hebben heel wat te voorduren!  Maak in 6 stappen jouw voeten slipper-klaar.

1. Verwijder je oude nagellak

Verwijder de oude nagellak van een paar weken oud. Dit is erg slecht voor je nagels en nagellak kan je nagels zelfs verkleuren! Gebruik een nagellakremover zonder aceton, dit zorgt ervoor dat je nagels niet uitdrogen.

2. Neem een voetbad

Vul een bak met lekker warm water en ga hier ongeveer 10 à 15 minuten met je voeten inzitten. Ga in een lekkere stoel zitten en pak je favoriete tijdschrift erbij en ontspannen maar!  Zijn je voeten gezwollen? Gooi een handje vol zout in het water.

 

 

3. Verwijder grove eeltplekken

Door veel lopen ontstaan er eeltlagen op je voeten.  Verwijder dikke eeltlagen met een eelt vijl  of schraper. Doe wel voorzichtig, je kan jezelf snijden.

4. Knip je nagels en vijl scherpe randjes.

Knip vervolgens je nagels recht af. Als je ze rond afknipt, heb je meer kans op ingegroeide nagels. Vijl de scherpe randjes eraf.

5. Smeren en masseren

Ga in een makkelijke houding op de grond zitten en masseer je voeten in met bodylotion of Jojoba olie. Het fijnst is natuurlijk als je dit door een ander laat doen.

6. Nagels lakken

Doe een paar wattenbolletjes of teenspreiders tussen je tenen. Begin met een basis lak, gebruik hiervoor een basecoat, een laagje blanke nagellak of een nagelverharder. Laat dit goed drogen voordat je de kleur op brengt. Breng vervolgens een kleurlaag op, laat deze drogen en herhaal dit zo nodig 1 of 2 keer. Pas wel op dat je de nagellak goed laat drogen voordat je je schoenen of sokken weer aantrekt!

 

Verder nog een aantal leuke nagellak tips:
• Gebruik nude kleuren voor een romantische, naturel look.
• De Craquéle nagellak geeft een leuk effect, het ziet eruit alsof je lak ‘gebroken’ is.
• Gebruik eens een matte topcoat voor een ander effect.
• Nagellakjes zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en prijzen. Maar Catrice is een merk met hele goedkope lakjes (€2,49 per potje!) in trendy kleuren! Dit merk is o.a. te koop bij Kruidvat.

 

Nu zijn je voeten wel slipper-proof..... maar heb je ook al nieuwe slippers aangeschaft?

 

maandag 21 mei 2012
Nena
Slipper