Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Verbrande huid? 9 tips voor een snelle genezing

We hoeven je niet te vertellen dag dagelijks zonnebrandcrème smeren ontzettend belangrijk is. Maar eerlijk is eerlijk: we hebben allemaal wel eens te lang in de zon gezeten met een verbrande huis als gevolg. Heb je het niet kunnen voorkomen? Dit zijn onze tips voor een snelle genezing van je verbrande huid. 

 

Wat helpt tegen een verbrande huid? 

 

Verkoeling

Koel je verbande huid af met natte doeken, het liefst katoenen, of neem een douche met lauw-koud water zonder doucheproducten als je je verbande huid snel wil genezen. Beide opties verlichten de pijn en helpen het branderige gevoel uit de huid te trekken. 

                               

 

Neem een verkoelend bad

Vul je bad met koud of lauw water. Doe hier ingrediënten in, zoals lavendelolie (verlicht de stekende pijn), baking soda (helpt tegen irritatie en roodheid) en appelcider-azijn (werkt ontstekingsremmend. 

 

Pijnstilling

Neem een ibuprofen of aspirine wanneer je erg verbrand bent. Deze werken pijnstiller en gaan ontstekingen in de huid tegen.

 

Masker

Lekker de hele dag de toerist uitgehangen. Je had je hele lichaam ingesmeerd behalve je gezicht? Wanneer je gezicht verbrand is kun je een speciaal aftersun-masker op doen. Dit kalmeert de huid en heeft een verzorgende werking.

 

Aloe Vera

Voor je lichaam kun je het beste een zo zuiver mogelijk product met Aloe Vera gebruiken of een goede aftersun waar Aloe Vera in zit. Leg het in de koelkast voor een extra verkoelend effect. Ben je erg verbrand en echt vuurrood? Breng dan elk half uur een dikke laag aan.

 

                              

 

Kalamijn

Wil je je huid veilig reinigen? Dat doe je met een product dat kalamijn bevat. Dit zachtroze poeder bestaat grotendeels uit zinkoxide: dit wordt vaak gebruikt in ontsmettingsmiddelen en medische zalven. Het heeft een verkoelende werken en vermindert roodheid en irritaties.

 

Geen olie

Vermijd vette, olieachtige producten. Deze vormen een isolerend laagje op je huid, waardoor de warmte in de huid blijft in plaats van dat het eruit gaat.

 

Hydrateer

Een verbrande huid kan leiden tot uitdroging. Drink een heleboel water meteen na de verbranding. Probeer frisdranken en alcohol te vermijden, want die drogen je alleen nog maar verder uit.

 

Losse kleding

Draag lichte, niet-schurende en niet-knellende kleding om irritaties te voorkomen. Bedek, wanneer je de deur uit gaat, alle verbrande plekken en blijf uit de zon zolang de huid rood is.

dinsdag 19 juli 2022
Lizz