Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Verbeter je conditie met zwemmen

Verbeter je conditie met zwemmen

Zwemmen als sport wordt steeds populairder in ons waterland. Steeds vaker is het doel van zwemmen om lichamelijke conditie te verbeteren. Door middel van zwemmen kan er op een ontspannen manier aan een betere conditie gewerkt worden. Daarnaast is zwemmen ook nog eens super gezond voor je!

Gezond voor de spieren


Zwemmen is goed voor de ontwikkeling van je spieren. Dankzij de weerstand van het water gebruik je al je spieren om je voort te kunnen bewegen. Ondanks dat alle spieren gebruikt worden tijdens het zwemmen, is de kans op overbelasting heel klein. Dat komt doordat je als het ware gedragen wordt door het water. Toch biedt water meer weerstand dan dat bijvoorbeeld lucht dat zou doen. Hierdoor bouw je niet alleen een betere conditie, maar ook meer spiermassa op. Het is belangrijk om voor zwemkleding te kiezen die in het water voor weinig weerstand zorgt. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de boel goed blijft zitten bij een flinke duik! Ik heb alvast wat leuke sportzwemkleding voor dames voor je op een rijtje gezet.

 

 

 

Goed voor je lichaam


Het zwemmen doet je goed op verschillende vlakken. Zo is zwemmen bijvoorbeeld ook goed voor je organen! Zwemmen vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Dat komt doordat de inspanning bloeddruk verlagend werkt. Hierdoor hoeft je hart maar liefst 10% minder hard te werken dan bij normale inspanning. 
Daarnaast verbetert zwemmen je ademhaling en daarmee dus ook je longcapaciteit. Het zwemmen in een binnenzwembad is hiervoor effectiever, omdat dat warme en vochtige klimaat beter is voor je luchtwegen. Ook je botten hebben baat bij het zwemmen. Je botdichtheid vergroot waardoor je botten sterker worden.

Goed voor je geest


Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest is zwemmen een goede activiteit. Het zwembadwater werkt ontspannend waardoor stress wordt verminderd. Tijdens het trainen in water komt het hormoon serotonine vrij. Serotonine zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Je zelfvertrouwen groeit en je stemming verbeterd. Het trekken van baantjes heeft dus een positief effect op je dag! Ook komen er hormonen vrij zoals melatonine waardoor je 's nachts beter slaapt. Iedereen weet dat voldoende, kwalitatieve nachtrust van groot belang is voor je gezondheid. Kortom, zwemmen is niet alleen goed voor dagelijkse activiteiten, maar ook voor je slaapkwaliteit!

Lastig doel

Wanneer je als doel hebt om je conditie te verbeteren door middel van zwemmen kom je voor een aantal uitdagingen te staan. Een betere conditie wordt vaak verward met uithoudingsvermogen. Omdat je conditie verbeteren moeilijk kan zijn, is het van belang om van te voren doelstellingen op te stellen. Er moet goed duidelijk zijn wat je wil bereiken en welke stappen je wilt zetten op weg naar je doel. Je kunt zelf een schema maken of eentje downloaden van het internet. Let hierbij wel goed op het verschil tussen schema's voor mannen en schema's voor vrouwen! Mannen hebben namelijk over het algemeen meer spiermassa. Ook voor mannen geldt, des te minder stof, des te minder weerstand in het water. Hieronder heb ik een paar leuke zwemshorts voor je uitgezocht!

 

 Goedkope jammer zwembroek van INQ bij Perry SportSportieve zwemboxer met opdruk 

 

Je doel bereiken


Hieronder staan een paar punten en tips zodat jij het maximale uit je training kan halen om je doel te bereiken.

  • Als eerste moet er minimaal 2/3 keer per week minimaal een half uur gezwommen worden.
  • Om verbetering te kunnen zien moet dit schema minimaal zes maanden vol gehouden worden.
  • De training moet uitdagend zijn, het liefst zo pittig dat praten onder het zwemmen lastig is.
  • Wissel regelmatig van slag. Zo blijven alle spieren in beweging. Ga bijvoorbeeld eens een baantjes zwemmen met alleen je armen of benen.
  • De borstcrawl en de vlinderslag zijn de beste technieken om je conditie mee te verbeteren.
  •  


Als allerlaatste is het belangrijk dat jij je goed voelt. Hiervoor heb je de juiste zwemkleding nodig. Waar jij je lekker in kan bewegen en waar jij in gezien wil worden. Kijk gerust rond en scoor jouw zwemkleding op zwemkleding.nl!

 

dinsdag 18 februari 2020
Lizz