Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Trendy stranditem, de pareo

Een item wat steeds populairder wordt is de pareo. Dit kledingstuk zul je steeds vaker tegen komen op plekken waar gezwommen word zoals langs het zwembad of op het strand.

 

Wat is een pareo?

Een pareo is een item wat veel gedragen wordt langs het water. Het is een must-have voor elke vrouw. Een pareo kun je het makkelijkste omschrijven als een veelzijdig kledingstuk voor tijdens de warme dagen. Een pareo is gemaakt van een dunne (en soms doorzichtige) stof. Doordat het item van een dunne stof is gemaakt, voelt het helemaal niet warm aan op het moment dat je het draagt. Dat is dan ook het grootste voordeel van een pareo. Naast het feit dat de pareo een luchtig kledingstuk is dat je verkoeling biedt, is het ook een item dat jou beschermd tegen de felle zon.

 

 
 

Nieuw op de markt

Zoals we hierboven al genoemd hebben is een pareo een veelzijdig kledingstuk. Dat betekent dat het item op veel verschillende manieren gedragen kan worden. Een pareo kan je vergelijken met een grote omslagdoek. Een omslagdoek wordt al jaren gedragen, maar toch is een pareo iets nieuws op de markt. Door de verschillende kleuren en de leuke motieven is er veel keuze tijdens de aanschaf van een pareo. Je kunt ze aanpassen aan je badkleding of accessoires.

 

 

 

Hoe draag je een pareo?

De grote vraag is, wat is de beste manier om een pareo te dragen? Er is geen antwoord goed of fout op deze vraag. Want de pareo is er speciaal voor gemaakt om op verschillende manieren gedragen te worden. Hieronder zullen we je een aantal tips geven om de pareo te dragen.

 

 
 

Tip 1: Draag het als een jurkje:

Een pareo is perfect om het te dragen als een jurkje. Met dit omslag doek kun je allerlei soorten jurkjes creëren, een jurkje is geschikt voor alle lichamen, het is vrouwelijk en daarnaast is het maken van een jurkje ook nog een super simpel. Voor elk jurkje begin je met dezelfde stap. De eerste stap om een jurkje te maken van je pareo is als volgt; Wikkel de pareo om je heen en knoop deze vervolgens (boven je borsten) vast. Na dat je deze stap hebt uitgevoerd kun je er nog verschillende jurkjes van creëren. Die staan hieronder beschreven.

Jurkje 1, een strapless jurkje: Dit creëer je door de 2 overige uiteinden aan elkaar vast te knopen op je rug. 
Jurkje 2, met een halter: Een halterjurkje maak je door eerst de eerste stap uit te voeren en vervolgens de uiteinden in je nek te strikken. Op die manier maak je ‘bandjes’ aan je jurk vast.

 

 

 

 

Tip 2: Maak er een rok van

Een andere manier om de pareo te dragen is door er een rok van te dragen. Als je er een rok van maakt, kun je de pareo ook in het dagelijkse leven dragen met een leuke top. De pareo moet je rond je heupen wikkelen om er een rok van te maken. Om een extra touch te geven aan je zelf ontworpen rok, kun je tijdens de laatste slag de pareo draaien. Doordat je de doek draait, ontstaat er een plooi. Een simpele techniek, met een super stijlvol resultaat.

 

 
zaterdag 23 mei 2020
Lizz