Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Toch een Nieuwjaarsduik maar dan op een andere m


Officieel is de Nieuwjaarsduik in Scheveningen vanwege de coronamaatregelen afgelast. Maar dat houdt fanatiekelingen niet tegen om op eigen houtje en geheel in eigen stijl een Nieuwjaarsduik te maken. Terwijl de een de zee inspringt, gooit de ander een oude badkuip vol met zeewater en ijsklontjes.

 

Geschiedenis in Nederland

Op 1 januari wenst men iedereen het beste of ook wel een gelukkig nieuw jaar. Vroeger werd vooral geld gegeven. In de 19e eeuw liep dat uit de hand, toen men wildvreemde voorbijgangers geld probeerde af te bedelen met berijmde nieuwjaarswensen. Vuilnismannen en straatvegers verkochten hun beste wensen. Tegenwoordig zijn het tijdschrift en krantenbezorger die de mensen in hun bezorggebied de beste wensen overtuigen Daarnaast is dit gebruik nog terug te zien in het sturen van kerst kaarten. In de laatste jaren is het gebruikelijk geworden zich massaal in het open en koude water te storten, meestal in, soms zonder zwemkleding,=. Maar ook in allerlei verkleedkleding. Deze traditie staat al sinds 1960 bekend als de Nieuwjaarsduik ook vindt op 1 januari een andere traditie plaats, het nieuwjaarsconcert van Wiener Philharmoniker plaats, een jaarlijks concert op nieuwjaarsdag in de Wiener Musikverien, het concertgebouw van Wenen.

 

LASCANA Beugelbikini met chique pailletten (2-delig) Veelzijdige neon roze bandeau bikini van PHAX BENCH bustierbikini 2-delig bikinisetje in wit of roze Rainbow tankinitop voor alle maten bij Bonprix

 

Nieuwjaarsduik in een diepvrieskist

Je moet maar net op het idee komen om een diepvrieskist om te bouwen om een goede Nieuwjaarsduik te kunnen maken. Je kan in de volgende manier een vrieskist om bouwen om een daar een Nieuwjaarsduik in te kunnen doen. Pak een oude diepvrieskist en doe er sterke en dikke folie in. Denk bijvoorbeeld aan landbouw folie. Doe er vervolgens een spanband om en ratel deze helemaal strak zodat het folie goed vast zit. Zodra je dit hebt gedaan in hij eigenlijk al klaar, het enige wat je dan nog moet doen is de diepvrieskist vullen met water. Je kan hem natuurlijk gewoon vullen met warmwater maar dan is het natuurlijk niet echt een Nieuwjaarsduik. Doe er daarom koud water in met ijsklontjes.

 

Modellerend badpak van Venice Beach in zwart Corrigerend badpak in zwart/blauw, ook voor grote maten Flatterend Opera badpak voor grote en kleine maten met sportieve strepen Corrigerend & sexy badpakjurkje van whkmp's beachwave

 

Nieuwjaarsduik onder de douche

Je kan ook de Nieuwjaarsduik heel simpel houden. Ga naar je badkamer en neem een douche.  Niet een gewone douche maar een ijskoude douche. Iedereen kan wel een oude douche nemen maar het is de kunst om zo lang mogelijk te blijven staan. Het klinkt misschien gek maar het is ook goed voor je als je een koude douche neemt. Hierdoor begin je de dag lekker fris!

 

BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTO CHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepen  

 

Nieuwjaarsduik in bad

Deze optie is misschien wel erg voor de hand liggend en lijkt misschien ook wel erg op de diepvries optie. Maar het is toch echt een goede optie, ga in bad liggen doe de afvoerdop dicht en vullen maar. Ook het bad moet je niet vullen met warmwater maar met lekker ijskoud water en misschien nog wel met ijsklontjes om het extra koud te maken.

 

   

 

Ik heb geen diepvrieskist wat nu?

Heb je geen diepvrieskist? Geen enkel probleem, je kan bij de stichting Nieuwjaarsduiken Nederland ook een blik met zeewater of ijskoud water over je heen gieten en zo je eigen Nieuwjaarsduik houden.

 

Push-upbikini met streepdessin en vlechtjes   

 
 
 
 
 
 
vrijdag 1 januari 2021
Lizz