Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor nieuwe duikers

 

Heb jij net je duikbrevet gehaald, maar ben je toch nog aan het zoeken naar een aantal tips voordat je het water inspringt, dat begrijpen wij natuurlijk heel erg goed. De kans is namelijk aanwezig dat je nog iets kan leren wat heel erg handig kan zijn. Daarom hebben wij een aantal tips voor nieuwe duikers op een rijtje gezet. Je leest ze hier.

 

Geniet van het duiken

Het maakt niet uit wat je aan het doen bent in het leven, het is vooral belangrijk dat je geniet. Dat is dan ook heel erg belangrijk tijdens het duiken. Iedereen weet dan ook wel dat er risico’s aan het duiken zitten, en bent waarschijnlijk ook niet de beste duiker van de dag als beginner, maar toch is het belangrijk dat je geniet van het duiken. Tuurlijk gaat er nog wel iets fout, of vergeet je iets. Dat hoort er namelijk allemaal bij. Dat is ook heel erg menselijk. Wij denken namelijk allemaal wel eens dat we geen fouten mogen maken, maar we zijn en blijven mensen en waar mensen zijn worden vaak ook wel eens fouten gemaakt ook al zien we dat liever niet.

Stel vragen aan ervaren duikers

Zoals we hierboven al aangaven kan het gebeuren dat je fouten maakt. Dat maakt dan natuurlijk ook helemaal niet zoveel uit. Dat kan namelijk gebeuren als beginner. Je zal dan ook nog wel een keer zien dat een ervaren duiker een foutje maakt, dat maakt dan natuurlijk ook helemaal niet uit. Toch is het wel belangrijk wanneer je een foutje maakt dat je vraagt wat je precies fout deed en hoe je dat de volgende keer beter kan doen. Het is namelijk zo, je duikt met meerdere mensen en dat betekend dat er ook heel erg veel kennis aanwezig is. Maak hier dan ook maximala gebruik van. Wil je graag iets weten of wil je graag tips? Vraag dan aan iemand om je heen. De kans is aanwezig dat hij of zij je daar wel mee kan helpen. We moeten het namelijk wel met z’n alle doen en het is ook belangrijk om te weten dat je nooit te oud bent om te leren.

Duik, duik, duik!

Het is natuurlijk heel erg goed als je nog een cursus wil haan volgen. Toch is het ook belangrijk dat je ven rust neemt om heerlijk te gaan duiken. Boek een losse duik, ga op duikexcursies en vakanties, vind water en duik. Duik dan ook in verschillende omstandigheden en op allemaal verschillende locaties. Wanneer je dat doet krijg je namelijk heel erg veel ervaring met het duiken, en we weten allemaal wel dat ervaring goud waard is. Wanneer je een aantal keren hebt gedoken merk je namelijk ook wel dat het net allemaal wat soepeler gaat tijdens je cursussen. Helemaal wanneer je net wat meer ervaring hebt kan het je behoorlijk helpen om een bepaalde cursus te halen. Dus als wij een tip aan nieuwe duikers mee mogen geven is het wel dat je heel erg veel moet gaan duiken.

 
 
 
 
zondag 12 december 2021
Lizz