Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor na het verbranden

Tips voor na het verbranden

De afgelopen zomer was anders dan we gewend waren de afgelopen jaren. Toch hebben we een aantal mooie zonnige dagen gehad waar ook veel mensen verbrand zijn. Toch zien we nog vaak dat mensen niet zo goed weten wat ze moeten doen wanneer er iemand verbrand is. Daarom hebben we een aantal tips voor het na het verbranden op een rijtje gezet.
 

Wanneer verbrand je?

Wanneer het weer mooi zonnig is ben je vaak lekker buiten. Je bent heerlijk tot rust aan het komen op het terras of lekker aan het wandelen in de natuur, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat jij wilt bijkleuren op het strand. En hoewel je in eerste instantie het misschien niet door hebt, kan je huid flink verbranden. In het begin voel je nog niets, maar wanneer je het wel voelt ben je al net zo rood als een kreeft wat niet prettig is. Daarom is het altijd belangrijk dat je goed op elkaar let en dat je het zoveel mogelijk voorkomt. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
 

#1 Ga uit de zon

Dit is een tip die je al heel erg vaak hebt gehoord, maar ook echt de beste tip. Wanneer je merkt dat je aan het verbranden bent is het belangrijk dat je direct uit de zon gaat. Koel daarna je huid meteen met een natte doek en een lauwe douch zijn ook heel erg goed. Smeer na het douchen je huid goed in met aftersun. Wanneer je deze stappen volgt duurt het ongeveer vier dagen voordat je verbrande huid weer volledig hersteld is.

 
 
 
 

#2 Eet groente en fruit

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen zeggen dat het werk. Mensen raden je dan ook massaal aan om tomaat, komkommer of citroen te eten. Het zap van een tomaat schijnt een verlichtende werking te hebben op de verbrande huid. Dit geldt dan ook voor het sap van een citroen. Wanneer je een komkommer lekker vind, is het belangrijk dat je met een dunschiller reepjes van de komkommer af snijd. Leg deze vervolgens op je verbrande huid.

 
 
 
 

#3 Gebruik een koude handdoek

De pijn door zonnebrand ontstaat doordat de huid de hele dag in de hitte van de zon opneemt. Het dus belangrijk dat deze hitte weer uit je huid gaat. Dit kan je doen door een handdoek nat te maken met koud wouter en deze vervolgens over je verbrande huid te leggen. Het is wel belangrijk dat je de handdoek licht uitwringt. De handdoek moet namelijk niet kletsnat zijn, dat is ook niet prettig. In het begin voelt het even koud aan, maar daar moet je even doorheen bijten. Wanneer dat voorbij is voel je dat dit heel erg prettig is. Wanneer je de handdoek niet meer voelt moet je hem van de verbrande huid afhalen. Wanneer je dit gedaan hebt moet je maar is met je handen gaan voelen hoe warm de handdoek is. Dit komt omdat de handdoek alle warmte uit de verbrande huid heeft gehaald. 

 
 
 
 

 

zondag 12 september 2021
Lizz