Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor het zwemmen van baantjes

 

Zwemmen is natuurlijk heel erg leuk en goed voor je lichaam. In Nederland ligt het percentage kinderen met een zwemdiploma dan ook heel erg hoog. Toch zie je wanneer je ouder wordt dat je niet meer zoveel gaat zwemmen dan toen jonger was. Maar hoe kan je eigenlijk goed baantje zwemmen? Dat lees je hier.

 

Kies voor de juiste zwemuitrusting

Je verwacht het misschien niet, maar je hebt eigenlijk helemaal niet zoveel nodig voordat je kan beginnen met het zwemmen van baantjes. Je hebt eigenlijk alleen een badpak, bikini of zwembroek nodig. Toevallig ben je voor je zwemuitrusting dan ook aan het goede adres bij Zwemkleding.nl. Niet iedereen voelt zich altijd prettig in zwemkleding. Kies daarom voor de perfecte match qua zwemkleding. Het moet namelijk wel lekker comfortabel zitten en voelen. Iedereen heeft wel iets van zijn lichaam waar ze niet heel erg trots op zijn. Toch speelt dit heel erg in je hoofd, maar dat hoeft helemaal niet. Niemand let er namelijk op in een zwembad. Naast je badpak of zwembroek kan het ook heel erg handig zijn om een zwembril en badmuts te dragen, maar genoeg mensen starten met hun hoofd bovenwater schoolslag. Dat heeft dan ook alles te maken met dat je even moet wennen wanneer je voor het eerst een badmuts gaat dragen. Toch kan je wanneer je het voor het eerst hebt geprobeerd niet meer zonder.

Sportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdrukHugo Boss dolphin | Blauw zwemshort van sneldrogende stof

 
 

De regels van baantjes zwemmen

Wanneer je aan zwemmen denkt denk je niet meteen aan regels. Dat komt omdat die eigenlijk ook niet zo bekend zijn. Je moet dan ook uitgaan van het volgende. Over het algemeen is een zwembad ingedeeld in verschillende banen. Dit gebeurt dan ook meestal op basis van tempo. Je hebt de snelle banen en de langzame banen. In die laatste mag er naast elkaar gezellig worden gezwommen. In de snelle baan, soms borstcrawl baan genoemd of de doorzwembaan is het de bedoeling dat je gewoon zwemt en is er minder plaats om lekker te kletsen tijdens het zwemmen. Binnen een baan is het zo dat je rechts van de zwarte streep in het midden van het bad zwemt. Je gaat dus rechts heen en rechts terug. Zo wem je in cirkels met elkaar en heb je het minste last van de andere zwemmers in het zwembad. Het is vooral belangrijk om goed rekening met elkaar te houden, je bent meestal namelijk niet alleen.

Zwemmen is een sport

Je kunt zwemmen zien als een leuke activiteit voor in de vakantie, maar het is ook zeker een sport. Wanneer je het ziet als een sport is het wel belangrijk dat er fanatieker gezwommen wordt. Ook moet er meer afwisseling zijn in de slagen en moet je veel technieken leren. Het maakt het zwemmen van baantjes dan wel weer een stuk leuker want je moet meer inspanning leveren. Daarnaast is het ook heel erg goed voor je lichaam en zet je alles in je hoofd even op nul waardoor je heerlijk kan ontspannen in het water.

Sportieve triangelbikini van BENCHKANGAROOS haltertop met beugelsBustierbikini met contrasterende bandjes van BENCH.

 
 
 
 
zondag 19 december 2021
Lizz