Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor het zwemmen in open water

 
Op aansluiting van onze vorige blog hebben wij ook een aantal tips voor als je van plan bent om in open water te gaan zwemmen omdat de zwembaden dicht zijn. Het mooie weer komt er weer aan wat het erg verleidelijk kan maken om toch even snel een baantje te trekken in het kanaal of in het meer in de buurt. Om de kans op gevaarlijke situaties te verkleinen hebben wij een aantal tips bij het zwemmen in open water. Je leest ze hier.
 

Ga alvast oefenen

Je zal er ondertussen wel gek van worden maar het werkt echt. Hoe meer open water zwemervaring je op kan doen voor een eventuele wedstrijd, des te beter. Wie dan ook vaker zal gaan trainen heeft dan ook een grote voorsprong op zijn of haar concurrenten en zal zich ook veel comfortabeler voelen tijdens het zwemmen in open water wat dan ook weer een positief effect kan hebben op de tijd die je zal zwemmen. Oefenen is gewoon de beste voorbereiding die je kan hebben, niet alleen om een goede tijd te lopen maar ook om de kans op gevaarlijke situaties aanzienlijk te verkleinen. Als je voor het eerst gaat oefenen is het belangrijk om altijd iemand bij je te hebben en een reddingsboei en een touw bij je te hebben. Stel je wordt niet lekker of je krijgt kramp of je komt in een andere gevaarlijke situatie kan je altijd nog gered worden en ben je er niet alleen. Er moet iemand aanwezig zijn om eventueel alarm te slaan, dat is echt een must have bij sporten zoals dit.
 

 
 
 
 

Draag een wetsuit. 

Zoals we ook in de vorige blog hebben geschreven behoort een wetsuit ook echt bij de must haves. We gaan er hier dan ook verder op in waarom een wetsuit behoort bij de echte must haves. Als je geen wetsuit hebt maar toch graag in open water wil zwemmen kan je het beste een kopen als je het vaker wilt gaan doen en anders een huren als het een eenmalig iets is. Een wetsuit houdt je namelijk niet alleen warm, maar het geeft je drijfvermogen ook een extra boost. Hierdoor lig je rechter in het water waardoor je minder last zal hebben van water weerstand. Veel beginnende open water zwemmers zouden we een wetsuit aanraden met mouwen. Als je samen met ervaren zwemmers zal gaan zwemmen is de kans groot dat hun een wetsuit dragen zonder mouwen. Dit komt omdat hun al veel ervaring hebben met het zwemmen in open water. Als je nou zelf geen wetsuit hebt en je wel een kan krijgen zonder mouwen is dat natuurlijk beter dan geen wetsuit. Iedereen begrijpt dan ook wel dat elke wetsuit beter is dan geen wetsuit. Wil je nou wel een wetsuit kopen let dan wel op dat je er al een paar keer in geoefend hebt. Oefen niet alleen met het zwemmen maar geef het extra snel aan en uittrekken van je wetsuit ook zeker aandacht. 
 

 
 
 
 

 

donderdag 15 april 2021
Lizz