Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor het vinden van de perfecte wetsuit

 

Ben jij aan het kijken om een wetsuit aan te schaffen, maar weet je niet precies waar je allemaal op moet letten? OF heb je een keer een wetsuit gekocht die achteraf helemaal niet zo goed was al verwacht? Wij vertellen je daarom precies waar jij op moet letten zodat zo’n ervaring niet weer voorkomt.

 

Wat is een wetsuit

Een wetsuit is een pak die je eigenlijk beschermd tegen het onderkoelen in het water. Naast onderkoeling beschermen wetsuits natuurlijk ook je lichaam tegen rotsen of dieren die in de zee leven. Maar ook tegen verwondingen van koraal wat je op kan lopen tijdens het duiken.

Wat zijn de voordelen van een wetsuit

Zoals we hierboven al aangaven is het grootste voordeel van een wetsuit de bescherming. Het maakt dan ook niet uit wat voor bescherming. Een wetsuit beschermd namelijk zowel tegen de rotsen, koraal maar ook zeker tegen die kou van het water. Een wetsuit beschermt tegen de kou zoals we net al aangaven. Je kan in een wetsuit dan ook heel erg goed buiten zwemmen wanneer de watertempratuur laag is, en je zonder pak er echt niet voor de lol inspringt. Bij welke tempratuur dat precies is persoonlijk. Iedereen heeft namelijk een andere grens, daarom is het ook heel erg persoonlijk. Je kan het dan ook wel en beetje vergelijken met het nemen van een douche. Iedereen gebruikt daar een andere tempratuur.  Naast de bescherming zorgt de wetsuit ook voor meer drijfvermogen wat als gevolg heeft dat je een hogere ligging hebt. Bijna alle mannen hebben hier profijt van.

 

Stel jezelf vragen

Voordat je naar de winkel gaat of bij ons gaat kijken naar een wetsuit is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen gaat stellen. Een van die vragen is wat je doel precies is. Ben je bijvoorbeeld een starter die mee gaat doen aan een triatlon en ga je beginnen met relatief korte afstand of weet je nog niet precies hoelang je de wetsuit gaat gebruiken. Deze vraag speelt dan ook een grote rol voor de keuze van je wetsuit. Wanneer je je wetsuit bijvoorbeeld maar één keer gaat gebruiken hoef je natuurlijk niet de beste te hebben die er is. De andere vragen die je ook aan jezelf moet stellen zijn de volgende, welke slag wil je gaan zwemmen, wat is je zwemachtergrond, wat is je bouw precies en wat misschien wel de belangrijkste vraag is, is wat je budget precies is voor je nieuwe wetsuit. Wetsuit kunnen qua prijs namelijk heel erg ver oplopen, maar dat betekend niet dat de goedkopere wetsuit vele malen slechter zijn. Wanneer je al deze vragen hebt beantwoord is de zoektocht naar je nieuwe wetsuit veel makkelijker en kan je ook veel gerichter zoeken naar je nieuwe wetsuit. Zoals we net ook al aangaven is het niet altijd zo dat de goedkopere wetsuits kwalitatief slechter zijn. Elke wetsuit is namelijk met een ander doel geproduceerd en misschien past een goedkopere wetsuit heel erg goed bij jou doel.

 
 
 
 
woensdag 1 december 2021
Lizz