Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor het onderhouden van je wetsuit

Tips voor het onderhoud van je wetsuit

Iedereen weet wel dat het aan- en uittrekken van een wetsuit, maar hoe moet je een wetsuit eigenlijk onderhouden? Wij vertellen je het.

 

Spoel je wetsuit na elke training goed uit

Voor je wetsuit geldt eigenlijk hetzelfde als voor je zwembroek namelijk het uitspoelen van je wetsuit. Een wetsuit is namelijk heel erg kwetsbaar. Het neopreen van je wetsuit is dan ook heel erg kwetsbaar, Zout, chloor en zand kunnen de structuur van het neopreen beschadigen doordat het neopreen van je wetsuit uitdroogt. Hierdoor kunnen de naden van het neopreen breken en zelfs uitscheuren. Je wetsuit kan namelijk altijd zijn flexibiliteit verliezen. Het is daarom van belang na iedere wedstrijd of training je wetsuit met kraanwater goed uit te spoelen. Hierdoor blijft je wetsuit veel langer goed en heb je er ook veel langer plezier van.

 
 
 
 

Berg je wetsuit goed op

Ga je, je wetsuit een tijdje niet gebruiken? Wij adviseren je dan om je wetsuit niet aan de brede kledinghanger te laten hangen. Leg je wetsuit dan op een goed geventileerde, donkere, koele en droge plaats neer. De voorkeur heeft het om je wetsuit volledig uit te leggen en niet op te rollen of op te vouwen, dit komt het neopreenmateriaal  niet ten goede. Heb je geen ruimte om het wetsuit neer te leggen, vouwen deze dan het liefst zo min mogelijk op waarbij je erop let dat er geen vouwen in het neopreen komt te zitten. Leg je geen andere materialen op je wetsuit. De afdrukken hiervan zullen op het neopreen zichtbaar zijn.  Wil jij nou juist je wetsuit weer gaan gebruiken na een lange tijd? Dan adviseren wij je voordat je het wetsuit opnieuw gaat gebruiken de binnenzijde een keer helemaal nat te maken en daarna een nachtje te laten drogen. De volgende ochtend is je wetsuit droog genoeg om het goed aan te trekken, maar omdat er nog steeds wat vocht in het neopreen zit is het veel makkelijker om je wetsuit aan te trekken.

 
 
 
 

Let goed op je rits

We hebben er allemaal een hekel aan wanneer de rits van onze jas niet meer wil sluiten. Dat geldt ook voor je wetsuit. Je verwacht het dan ook niet, maar ook je rits kan je heel erg goed en makkelijk onderhouden. Het kost dan ook weinig tijd om er voor te zorgen dat je rits altijd in goede conditie blijft want ook je rits verdiend goede verzorging. Nu vraag jij je vast af hoe kan ik mijn rits goed onderhouden? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel erg simpel. Reinig af en toe de rits van je wetsuit om ervoor te zorgen dat de rits soepel blijft lopen en er geen vuil tussen de rits komt. Wanneer er vuil tussen de rits komt gaat hij steeds stroever en op een gegeven moment loopt de rits vast. Er zijn dan ook heel erg veel manieren om je rits te reinigen. Je kan dan ook onder andere water gebruiken om je rits te reinigen.

 
 
 
donderdag 4 november 2021
Lizz