Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor het afvallen tijdens het zwemmen

 

Veel mensen weten eigenlijk helemaal niet hoe gezond zwemmen is. Niet alleen voor je lichaam, maar het helpt je ook heel erg wanneer je juist wil gaan afvallen. Mensen vergeten namelijk dat je je hele lichaam gebruikt tijdens het zwemmen, maar hoe kan je nou echt goed afvallen tijdens het zwemmen? Dat lees je hier.

 

Zwemmen en afvallen gaat samen

Zoals we hierboven al aangaven staan niet heel erg veel mensen stil dat zwemmen een prima manier is om calorieën te verbranden. Zwemmen is niet alleen een enorme gezonde sport, maar zorgt ook voor dat je gewrichten onbelast door het water drijven. Door middel van een training in het zwembad ben je al snel in staat om binnen een uurtje je spieren zwaar te trainen. Dat komt omdat we zoals we hierboven ook al aangaven je alle spieren gebruikt tijdens het zwemmen. Je traint dus eigenlijk ook je complete lichaam in het zwembad. Daarom gaat zwemmen juist zo goed samen met afvallen.

LASCANA tankini bovenstukje ''Monroe'' met beugels (zwart of blauw)Kleurrijk badpak met wikkellook

 

Hoeveel kan je verbranden tijdens het zwemmen?

Gemiddeld verbranden de meeste mensen die rond de 70 kilo zijn ongeveer zo’n 500 calorieën per uur tijdens het zwemmen. Aangezien de meeste mensen in Nederland rond de 80 kilo wegen hebben we daar ook naar gekeken. Iemand van 80 kilo verbrand meer dan 630 calorieën per uur tijdens het zwemmen. Dat is natuurlijk heel erg veel. Wanneer je 450 gram lichaamsgewicht wil verbranden moet je ongeveer zo’n 3500 calorieën verbranden. Dat is dan ook heel erg goed haalbaar met zwemmen. Het voordeel om zwemmen in te zetten om te gaan afvallen is dan ook een stukje plezier. Heel erg veel mensen vinden zwemmen lekker en fijn. Je geniet dus eigenlijk ook van het water tijdens het afvallen. Daarom zie je ook vaak dat mensen sneller kiezen om te gaan zwemmen dan om te gaan hardlopen. Ook al denken de meeste mensen het snelste aan hardlopen wanneer ze willen gaan afvallen. Toch raden wij je zeker aan om zwemmen te gaan overwegen. Tijdens het zwemmen hoef je namelijk niet in de stromende regen te doen. Het is namelijk altijd wel lekker warm in het zwembad en zoals we al eerder aangaven heb je ook heel erg veel plezier. Het hebben van plezier tijdens het afvallen is dan ook heel erg belangrijk. Wanneer je geen plezier hebt is de kans groot dat je je doel uiteindelijk gaat halen.

Zorg voor plezier

Zoals we hierboven al aangaven is het heel erg belangrijk dat je plezier hebt tijdens het afvallen en het trainen. Toevallig is er uit verschillende onderzoeken gebleken dat heel erg veel mensen zwemmen leuk vinden. Dat heeft dan ook mede te maken met de omgeving waar je op dat moment bent.  Genoeg redenen om je zwembroek of badpak dus aan te trekken en te beginnen met trainen. Je mag natuurlijk ook gewoon gaan zwemmen voor je plezier in plaats om het in te zetten om te gaan afvallen. Zwemmen is namelijk heel erg leuk en gezond voor iedereen!

 
 
 
 
zaterdag 8 januari 2022
Lizz