Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor een dag peddelen op het water

Je bent op vakantie, het is mooi weer en je wil lekker een dagje het water op om te kanoën of te kajakken. Het kan best lastig zijn als je het voor de eerste keer doet. Wij geven je een aantal tips om voorbereidt het water op te gaan.

 

Voordat je in de boot stapt

Waar veel mensen bang voor zijn als ze de wankele kano of kajak zien, is dat ze nat zullen worden of om met boot en al omgekeerd in het water te liggen. Wij snappen erg goed dat jij je zwembroek droog wilt houden. Iedereen heeft deze gedachte wel eens gehad als ze aan de kant stonden en een kano of kajak zagen. Waarom ga ik dit doen? En waarom ga ik in zo’n wankel bootje stappen? Deze twee vragen spoken bij iedereen door het hoofd als ze het voor de eerste keer gaan doen. De beste tip die wij je kunnen geven is dat té veel vragen stellen niet bestaat. Ga goed in gesprek met de instructeur of medewerker van de bootverhuur. Deze man of vrouw kan je daarbij wat tip geven en de eerste keer helpen, dus let goed op tijdens de uitleg. Het makkelijkste om in te stappen is door je voet direct in het midden van de boot te zetten, net voor het zitje. Zo blijft er zo veel mogelijk gewicht in het midden. Om nog beter je evenwicht te houden raden we je aan om iemand’s hand vast te pakken wanneer je in de kano wilt gaan stappen. Wanneer je dit doet is de kans al veel kleiner dat je nat wordt.

 

                    

 

Zwemvesten redden levens

Het is niet verplicht om een zwemvest te dragen en het zit misschien niet heel erg lekker, maar toch is het belangrijk om er een mee te nemen en aan te doen. Wij raden je aan om je kinderen ten alle tijden een zwemvest aan te doen wanneer jullie ze meenemen in de kano of kajak. Een andere tip is om dicht bij de oever te blijven. De reden hierachter is dat mensen dan snel bij je kunnen komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. 

 

De roeispaan of is het een peddel? 

Tijdens het varen moet je zelf bezig gaan. Je krijgt een peddel waarmee je jezelf vooruit moet ‘duwen’ om te varen. Vaak kan het voor beginners moeilijk zijn om een goed ritme te vinden tijdens het roeien of peddelen. Gaat het even niet soepel en heb je ruzie met je peddel? Tel dan even tot tien en doe rustig aan. Wanneer je samen met iemand in een kano of kajak zit moet je goed bespreken wanneer wie gaat peddelen. Daarom zie je ook altijd dat ze bij de olympische spelen schreeuwen tijden het peddelen. Hierdoor kom je vanzelf in een ritme en ga je als een speer over het water! Je kan dit alvast oefenen in het zwembad of in de zee met een luchtbed

 

                            

 
 

ZONNEBRAND!

Het maakt niet uit welk seizoen het is, de zon is altijd aanwezig. Als je op het water bent moet je je eigenlijk nóg vaker insmeren met zonnebrand dan als je op het strand ligt. De zon weerkaatst namelijk op het water, waardoor je sneller verbrandt. Smeer je dus goed in, ook onder je neus en aan de achterkant van je oren. Naast dat jij je goed in moet smeren is het ook belangrijk dat je goed op elkaar let. Jij ziet het namelijk sneller dat je beste vriend verbrand dan dat hij dat zelf ziet. Wat ook niet mag ontbreken in je bagage is een hoed, zonnebril en eventueel een kleine EHBO-kit. De kans dat je een EHBO-kit heb je waarschijnlijk niet nodig, maar toch is het belangrijk dat je er wel een bij je hebt wanneer je er een nodig bent.

vrijdag 19 augustus 2022
Lizz