Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor betere zwemprestaties

Er zijn veel dingen die zwemmers kunnen doen om zichzelf te verbeteren. Er zijn tal van tips, onder meer over goede zwemkleding. Ongetwijfeld helpen deze jou om je tijden te verbeteren of meer plezier uit je sport te halen!

 

 

De eerste tip is: zwem regelmatig. Heel logisch, maar als je een competitieve zwemmer bent en je ligt niet gemiddeld drie keer per week in het water, dan raak je het gevoel voor het water kwijt. De techniek vermindert tegelijk met het gevoel en je verliest je snelheid. Als je de keuze hebt tussen één of twee lange workouts en drie of vier kort, dan is dat laatste altijd beter. Ook is het belangrijk om op je techniek te blijven letten, een andere tip. Als je jezelf kunt leren om snel te gaan én op je techniek te letten, zal je vooruitgang groter zijn.

 

 

 

De juiste afweging

Nog een tip is om zwemkleding te dragen die ontworpen is voor competitieve zwemmers. Dit hoeft niet te betekenen dat je jouw spaarvarken ondersteboven hoeft te keren om het nieuwste high-tech pak te kopen. Evengoed houdt dit in dat je niet de wijde zwembroek hoeft te dragen waarmee je ook het strand opgaat. Het kan echt geen kwaad om zwemkleding te dragen die je een beetje extra weerstand in het water geeft (zoals die strandzwembroek), maar niet voordat je een goede techniek onder de knie hebt.

 

Ook een goed idee is om iemand te vragen op je techniek te letten terwijl je zwemt. Of nog beter, vraag een vriend of vriendin om je te filmen. Iemand naar je laten kijken (of naar een opname van jezelf kijken) terwijl jij in je zwemkleding je door het water beweegt kan nuttige feedback op je techniek opleveren, waaronder dingen die je zelf misschien nog niet had gerealiseerd!

vrijdag 30 september 2011
Claudia
Zwemmen zwemprestaties