Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor beginnende kanoërs

Tips voor beginnende kanoërs

Iedereen heeft wel eens in een kano of kajak gezeten tijdens hun vakantie of in Nederland. Het kan dan ook erg lastig zijn wanneer je het voor de eerste keer doet. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. 
 

Stap in de boot en blijf droog

De grootste nachtmerrie van een beginnende kanoër is om nat te worden of om omgekeerd in het water te liggen. We snappen dan ook heel erg goed dat jij je zwembroek graag droog wilt houden. Iedereen heeft dat gehad wanneer ze aan de kant stonden. Waarom  doe ik dit en waarom moet ik in zo’n wankel bootje stappen. Deze twee vragen gaan dan ook door je hoofd heen. De beste tip die we je hiervoor mee kunnen geven is door goed te praten met de kanoverhuurder. Die man fo vrouw kan je daarbij wat tips geven en de eerste keer helpen, let dus goed op. Het makkelijkste om in te stappen is door je voer direct in het midden van de kano te zetten voor het zitje. Hierdoor blijft er zoveel mogelijk gewicht in het midden. Om nog beter je evenwicht te houden raden we je aan om iemand zijn hand vast te pakken wanneer je in de kano wilt gaan stappen. Wanneer je dit doet is de kans al veel kleiner dat je nat wordt. 

Zwemboxer van Kangaroos met trendy printdessinBENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTOCHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepenSportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdruk

 
 

Neem een zwemvest mee.

Een zwemvest is niet verplicht en zit misschien niet heel erg lekker, maar toch is het belangrijk om er een mee te nemen. Wij raden je aan om je kinderen sowieso een zwemvest aan te doen wanneer jullie in een kano of kajak gaan. Een andere tips is om dicht bij de oever te blijven. De reden hierachter is dat mensen dan snel bij je zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje. 

 
 
 
 
 

Een goed ritme is het halve werk

Voor beginners kan het moeilijk zijn om een goed ritme te vinden tijdens het peddelen. Gaat het peddelen even niet zo soepel en heb je ruzie met je peddel? Doe dan even rustig aan. Wanneer je samen met iemand in een kano of kajak zit moet je goed bespreken wanneer wie gaat peddelen. Daarom zie je ook altijd dat ze bij de olympische spelen schreeuwen tijdens het peddelen. Hierdoor kom je vanzelf in een ritme en ga je als een speer! Je kan dit alvast oefenen in het zwembad of in de zee met een luchtbed

 
 
 
 

Smeren, smeren en nog eens smeren.

Of het nu winter of zomer is, je moet je blijven insmeren. De zon weerkaatst namelijk op het water, waardoor je sneller verbrandt. Smeer je dus goed in, ook onder je neus en aan de achterkant van je oren. Naast dat jij je goed in moet smeren is het ook belangrijk dat je goed op elkaar let. Jij ziet het namelijk sneller dat je beste vriend verbrand dan hij zelf. Wat ook niet mag ontbreken in je collectie is een hoed, zonnebrik en eventueel een kleine EHBO-kit. De kans dat je een EHBO-kit heb je waarschijnlijk niet nodig maar toch is het belangrijk dat je er wel een bij je hebt wanneer je er een nodig bent. 

 
 
 
 

 

donderdag 19 augustus 2021
Lizz