Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips om te genieten van dit heerlijke weerJe kan het niet gemist hebben. Deze week was het al heerlijk weer maar dat blijft nog wel even zo. Daarom is het belangrijk dat je wel gaat genieten van de overheerlijke zon maar je moet natuurlijk geen gevaarlopen. Daarom hebben wij een aantal tips waardoor iedereen toch lekker kan genieten van de zon zonder gevaar te lopen.
 

Genieten van de zonnestralen

In de tijd van het jaar waar we nu in leven is het vaak lekker warm, maar de tempraturen blijven vaak nog onder de 25 graden. Veel mensen denken dat ze dan gewoon zonder zonnebrand in de zon kunnen liggen. Dat is echter niet zo. Daarom is het belangrijk dat je ook in deze tijd van het jaar goed oplet niet alleen op jezelf maar ook op anderen.
 

 
 
 
 

Je huid is niks meer gewend na de winter

Het is erg onverstandig om in deze tijd van het jaar geen zonnebrand te gebruiken. In deze tijd van het jaar is je huid namelijk geen zon meer gewend. Op een prille mooie dag kan je huid dus al snel verbranden. Wist je dat zonverbranding op jonge leeftijd het risico op huidkanker op latere leeftijd vergroot? Huidkanker is de meeste voorkomende vorm van kanker in Nederland, met ruim 600.000 diagnoses per jaar. Uv-straling is de belangrijkste veroorzaker.
 

 
 
 
 

Tips om verbranden te voorkomen

Het is misschien een logisch antwoord maar het helpt echt. Gebruik zonnebrand. Smeer jezelf en vooral je kinderen een halfuur van te voren in. Met een zonnebrandcrème met minimaal factoor 30. Vergeet niet om een nieuwe fles te kopen, de crème van vorig jaar is misschien niet meer goed. Als je een oude fles gebruikt is de kans aanwezig dat de bescherming niet meer zo sterk is als die van een nieuwe fles. Smeer jezelf en je kinderen elke 2 uur opnieuw in om verbranding te voorkomen.
 
Laat je huid wennen. Laat je huid wennen aan de zon. Tussen 12 en 15 is de zon het krachtigst. Blijf daarom tijdens deze tijden zoveel mogelijk uit de zon. Wil je toch graag tijdens deze uren genieten van de zon? Smeer je dan goed in en bedek je huid met een short met mouwen en je hoofd met een mooie pet of hoed. En vergeet ook niet om je ogen te beschermen. Je kunt je ogen beschermen doormiddel van een zonnebril. Let wel op bij het kopen van een zonnebril, niet alle zonnebrillen beschermen je ogen voldoende.
 
Sportief genieten van de zon

Het is natuurlijk ook mogelijk om sportief te zijn en te genieten van de zon. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, fietsen of skaten in de buitenlucht. Het is niet te warm maar ook niet te koud en het regent natuurlijk ook veel minder. Dit is dus het moment voor als je al sportief bezig bent of als je net wilt beginnen. Pak deze kans aan en geniet van dat lekker briesje langs je wangen. Kom in beweging met een goede vriend of vriendin en geniet van dit heerlijke weer!

 
 
 
 
 
zondag 28 februari 2021
Lizz