Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips om je zwemkleding langer mooi te houden

Heb jij dat ook? Dat je hartstikke blij bent met je fabulous bikini of badpak, maar dat je eigenlijk niet precies weet hoe je deze het beste kunt behandelen en wassen zodat ie zo lang mogelijk goed blijft? Dat je badkleding elke keer weer gewoon behandeld zoals je lingerie? Wacht ho! Dat moet anders! Hier komen alle tips en trucks om je badkleding zo lang mogelijk als new, nice and shiny te houden!
 

Pas op met chloor

We vallen maar meteen met een niet zo’n leuke deur in huis..chloor is slecht voor je badkleding. Zeker in combinatie met zonlicht verkleurt je favo rode bikini binnen een jaar in een rozige bikini. Gelukkig is er een truck om dit grotendeels tegen te gaan: ga voordat je in het zwembad plonst nog even onder de douche. Doordat je zwemkleding zich verzadigt met water neemt het minder chloor op. Spoel na het zwemmen je outfit goed uit met veel water. Zo kan je de schade van chloor tot een minimum beperken!

Vermijd contact met zonnebrandcrème

Ook met zonnebrandcrème moet je oppassen. Er kan een bepaalde stof inzitten die je badkleding kan laten verkleuren en door de olie kan je lelijke vlekken in de stof krijgen. Zorg dat je je een half uur voordat je gaat zonnen insmeert met zonnebrandmiddel. Als je tussentijds weer moet smeren, vermijd dan zoveel mogelijk de stof van je badpak of bikini.

Wassen van je bikini of badpak

Chloor, transpiratie, zout en zand zijn agressieve vijanden van de fijne elastanvezels. Spoel daarom na het zonnen of zwemmen je badkleding goed uit met lauw water. Na het met de hand uitspoelen stop je alles in de wasmachine en kies je voor een fijnwasprogramma waarbij je een fijnwasmiddel gebruikt. Gebruik géén wasverzachter omdat hierdoor de elasticiteit verdwijnt. Overigens is het nóg beter om je zwemkleding met de hand te wassen!

Drogen aan de waslijn

Doe je zwemkleding nooit in de droger en wring het ook niet uit. Uitwringen beschadigt de stof, wat je wel kunt doen is zachtjes knijpen. Als het meeste water eruit is, hang dan je badpak of bikini buiten aan de waslijn, maar hang het niet in de felle zon!
 
Je wilt natuurlijk een bikini waar je blij mee bent zolang mogelijk dragen, maar is de tijd dan toch gekomen dat ie echt versleten is, dan niet getreurd, we hebben op deze site zóveel mooie bikini’s en badpakken dat er altijd wel eentje tussen zit waar je net zo blij mee gaat zijn of misschien nog wel veel blijer!
 
Enne..heb jij nog tips en trucks voor het onderhouden van zwemkleding laat het ons dan weten via onze facebookpagina! Doen hoor!

 
vrijdag 23 maart 2018
Roos
badkleding, zwemkleding, wassen, behandelen, tips