Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips om je optimaal te beschermen tegen de zon
De zomer komt er weer aan, dat betekent dat we weer volop mogen genieten van de zon. Er zit ook een nadeel aan de mooie zon, hij kan namelijk erg veel schade en pijn veroorzaken bij mensen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij je huid goede gaat beschermen zodra de zon weer volop gaat schijnen. Wij geven je een aantal tips waardoor jij lekker kan zonnen zonder schade of pijn op te lopen.
 

Ga verstandig zonnen en let op jezelf

Dit is het meest standaard antwoord wat je vast al vaak hebt gehoord. Maar het is echt zo. Het is van groot belang dat je precies weet hoe jij met jouw lichaam verantwoord kan zonnen. Het is jouw lichaam en jij weet ook het beste hoe je er mee om kan gaan. Laat je huid daarom langzaam wennen aan de sterke zonnestralen, hierdoor bouw je alvast een soort van bescherm laagje op zonder enige producten te kopen. We blijven toch Nederlanders en wij houden allemaal van gratis bescherming. Bij verantwoord zonnen hoort ook dat je de zon moet vermijden in zijn krachtigste periode. Deze periode is tussen 12:00 en 15:00. Let wel op, de zon is ook krachtig genoeg om je voor en na deze tijden te verbranden.

 


 
 
 
 
 

Gebruik zonnebrand

Deze zal je ook al veel gehoord hebben. Smeer je altijd zorgvuldig in met zonnebrand die past bij jouw huid. Smeer je altijd een half uur van tevoren in voordat je lekker in de zon gaat liggen. Heb jij nou een gevoelige huid en kan jij niet elke zonnebrand gebruiken? Kies dan een sensitieve zonnebrandproduct waar zo min mogelijk parfum en andere stoffen in verwerkt zitten. Deze stoffen kunnen namelijk voor extra huidirritaties zorgen en dat wil je natuurlijk niet.


 
 
 
 

Draag een zonnehoed

Het is van belang dat je in de volle zon een mooie hoed of andere beschermende kleding draagt. Een hoef of pet beschermt tegen uitdroging en verkleuring van je haar maar natuurlijk ook tegen het verbranden van je hoofdhuid. Er is niks vervelender dan een verbrande hoofdhuid. Een zonnebril is ook altijd een echte must have. Een zonnebril biedt namelijk bescherming voor je ogen en voorkomt rimpeltjes en kraaienpootjes door knijpen van je ogen tegen de zon. Wat ook nog een goede reden is om een hoed, pet en zonnebril te gaan dragen is dat ze je ook nog eens beschermen tegen een zonnesteek. Het zal natuurlijk heel vervelend zijn dat jij niet meer lekker van de zon kan genieten omdat je een zonnesteek hebt opgelopen.


 
 
 
 

Gebruik en parasol

Wanneer je toch op het heetst van de dag in de zon zit neem dan een parasol mee. Let wel op, een parasol beschermt je niet volledig. Veel mensen denken dit wel maar dat is niet zo, zelfs onder een parasol kan je flink verbranden. Dat geldt ook wanneer er bewolking is, je denkt dat de zon er niet is maar dat is niet zo. Hij is op dat moment zo krachtig dat hij door de wolken heen komt. Daarom moet je, je ook insmeren als je onder de parasol zit.

 


 
 
 
 
 
vrijdag 19 februari 2021
Lizz