Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips om je bikini stralend te houden

Als je op vakantie bent, ga je iedere dag wel lekker zonnen en zwemmen. Je bikini, badpak of tankini heeft dan ook heel wat te verduren. Vooral omdat de felle kleuren weer helemaal in de mode zijn dit seizoen, is het belangrijk om te weten hoe je ervoor zorgt dat de kleuren niet vervagen. Wij hebben voor jou 5 tips om ervoor zorgen dat jouw bikini stralend de zomer door komt! 

 

1. Pas op met zonnebrandcrème 

Zonnebrandcrème is een hele goede vriend voor je huid, maar een niet zo’n goede vriend voor je bikini. Zonnebrand zorgt er namelijk voor dat je bikini of badpak gaat verkleuren en dit willen we natuurlijk niet! Het zou jammer zijn van de mooie, opvallende of chique kleur die je bikini heeft. Maar.. wij hebben de oplossing! Het beste voor je huid is om je, een half uur voordat je gaat zonnen, in te smeren. Dit is omdat de zonnebrand dan eerst goed kan intrekken. Ook is het voor je bikini beter als je wacht tot de zonnebrand ingetrokken is. Dus gewoon even wachten met je bikini aantrekken en het zonnebrandprobleem is opgelost!

2. Pas op met shampoo

In shampoo zitten agressieve stoffen die heel slecht zijn voor je bikini. Dus wanneer je je haar gaat wassen met je bikini aan, is het belangrijk om de bikini daarna zo snel mogelijk met lauw water uit te spoelen. 
 

3. Goed uitspoelen

Chloor en zout kunnen de stof van je bikini of badpak laten verkleuren en dunner maken. Daarom is het belangrijk om je bikini goed uit te spoelen direct nadat je uit het zwembad of de zee komt. Er is vast wel ergens een douche in de buurt met zoet, chloorvrij water, waaronder je jezelf en je bikini goed onder kunt afspoelen.

4. Zacht wassen

Je kunt je bikini het best met de hand wassen in koud water. Een zacht kleurwasmiddel zonder bleekmiddel, zoals Dreft vloeibaar of gel, is perfect voor het wassen van je bikini en zorgt ervoor dat de kleuren helder blijven. 
 

5. Laten drogen

Het is heel slecht voor de stof van je bikini om je bikini nat in je tas te laten zit of uit te wringen. Het is dus belangrijk om je bikini na het wassen, het liefst buiten in de schaduw, te laten drogen. Een bikini of badpak moet je nooit in de droger doen. 
 
Met deze tips kan het niet anders dan dat je bikini extra lang mooi blijft! Heb jij nog andere onmisbare tips? Laat het ons vooral weten!
 
 
 
zaterdag 18 juli 2015
Lisa Wolf
Bikini, stralen, kleuren, goed wassen, zonnebrand, shampoo, drogen