Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips bij het kopen van een strandlakenVeel mensen dat het kiezen van een strandlaken heel makkelijk is maar dat is het eigenlijk niet. De meeste Nederlanders zullen ook zeggen dat je gewoon een leuk kleurtje met een leuk ontwerp moet kiezen die betaalbaar is en dan ben je toch ook klaar? Maar dat is niet zo. Voor een zorgeloze strandvakantie heb je wel een strandlaken nodig die bij je past, een goede lengte heeft en die geen zand verzamelt. Als je de volgende tips volgt weet je zeker geen miskoop doen.

 

Is mijn strandlaken groot genoeg voor mij?

Strandlakens zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige winkels vinden dat een handdoek van een meter al een strandlaken is. Kies daarom een strandlaken dat een stuk langer is dan jijzelf, dan pas je er namelijk helemaal op en is hij na het krimpen nog steeds lang genoeg. Want geef toe, op een strandlaken zitten met je knieën helemaal opgetrokken is ook niks.
 

 
 
 
 

De kwaliteit van een strandlaken

Als je strandlakens gaat vergelijken, zul je er achter komen dat de fabricage invloed heeft op de kwaliteit. Je kunt natuurlijk niet in de fabriek gaan kijken hoe ze gemaakt worden, maar wel naar het resultaat. Er zijn een aantal manieren hoe je een goede kwaliteit strandlaken kunt onderscheiden van een strandlaken van minder goede kwaliteit. 
 
De vezels moeten mooi overeind staan. Als de vezels mooi overeind staan, is dat een goed teken. Een strandlaken met plat liggende vezels voelt namelijk minder prettig aan. Dit is een best belangrijk punt aangezien je natuurlijk wel lekker op je strandlaken wilt liggen.
Bekijk de vezels van dichtbij. Als je de vezels van dichtbij bekijkt, zie je dat dit kleine lussen zijn. De beste strandlakens zijn dubbel gelust en hebben lange lussen.
Bekijk de hoeveelheid stof die is gebruikt. De hoeveelheid stof die in een strandlaken is verwerkt, is erg belangrijk voor het comfort. Dit zie je door de afstand van de lussen ten opzichte van elkaar te beoordelen. Dit wordt aangegeven in gewicht. Alles boven de 550 gram per vierkante meter is goed. Dit valt in de praktijk lastig te bepalen of te maken maar een zwaarder strandlaken is vaak al van betere kwaliteit. 
 

 
 
 
 

De prijs van een strandlaken

Er is vaak een flink verschil tussen de prijs en kwaliteit van verschillende strandlakens. Een voordelig strandlaken lijkt vaak de beste keus, maar zal in kwaliteit misschien wel snel een verval laten zien. Het is vaak een betere keuze om niet te bezuinigen op de aankoop van een strandlaken omdat je dan langer met je strandlaken zult doen. Heb je een keuze gemaakt en je aankoop gedaan? Dan is het verstandig om je nieuwe strandlaken eerst even te wassen voordat je het gebruikt. Het strandlaken is dan vrij van alle overhebleven chemicaliën of de overtollige verf. Als je dit gedaan hebt kun je direct gaan genieten van je heerlijke, nieuwe, comfortabele strandlaken. Want dat is waar je hem uiteindelijk voor koopt. Om te genieten tijdens je vakantie of een dagje langs het zwembad. 
 

 
 
 
 

 

donderdag 4 februari 2021
Lizz