Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tijd voor nieuwe zwemkleding?

 

Waarom slijt zwemkleding?

Zwemkleding verslijt vaak erg snel door chloor en zout, maar ook door andere factoren die in het water worden aangetroffen. Daarom is het erg belangrijk om goed voor je zwembroek te zorgen. Dit zorgt ervoor dat het ook langer mee kunt gaan. Let bijvoorbeeld op bij het wassen, maar ook bij het naar beneden glijden van de glijbaan. Dat is ook schadelijk voor zwembroeken.

 

                                        

 

 

Zwembroek wordt steeds ruimer

Als je zwemkleding begint te lubberen, is dit eigenlijk een teken dat je op zoek moet naar nieuwe zwemkleding. Lubberen betekent dat je zwemkleding steeds ruimer wordt en steeds verder af gaat zakken. Dit wordt vaak veroorzaakt door het chloor in zwembaden. Chloor verzwakt de elasticiteit beetje bij beetje. De zon heeft ook een negatief effect op de elasticiteit na verloop van tijd. Hetzelfde geldt voor zonnebrandmiddelen en shampoos. Daarom is het dus niet zo raar dat strakke badkleding na verloop van tijd begint te lubberen. Je zult er waarschijnlijk versteld van staan ​​hoe snel zwemkleding begint af te glijden. Het heeft ook te maken met hoeveel je je zwemkleding draagt ​​en de omstandigheden waarin je zwemkleding wordt gebruikt. Dit kun je voorkomen door de zwembroek direct na het zwemmen te wassen. Het heeft een positief effect op zwemkleding. Wanneer je je zwemkleding wast met water, spoel je al veel chloor weg. Zoals we eerder al zeiden, is chloor slecht voor zwemkleding. Hoe minder chloor er in de zwemkleding achterblijft, hoe beter je zwemkleding meegaat. Het wassen van je zwemkleding kost ook niet heel veel tijd.

 

Verkleuring

Heb je er alles aan gedaan om er in de zomer goed uit te zien, maar kom je erachter dat je zwembroek verkleurd is als je op vakantie gaat? De kleurverandering komt door de zon. Als je je kleding in de zon laat liggen, verbleken de kleuren. Zo is het ook met zwemkleding. Als je donkere zwemkleding hebt, zal dit sneller gebeuren dan bij lichte zwemkleding. Zwart en grijs hebben de neiging om te verkleuren. Voor felgekleurde zwemkleding heb je meer te maken met het afzwakken van de kleur. Heb je bevlekte zwemkleding? Dan is het ook tijd om naar nieuwe zwemkleding te kijken. Ook op vakanties is het een aanrader.

 

                                   

 

 

Doorzichtig

Een badpak begint, wanneer je het veel draagt, door te schijnen. Daarom is dit een goed teken om een ​​nieuw badpak uit te proberen. De stof van badpakken is zo dun geworden dat je er letterlijk doorheen kunt kijken. Zelfs zwembroeken worden transparant, door bijvoorbeeld van de glijbaan af te glijden. Langer genieten van je zwemkleding? Koop op tijd nieuwe zwemkleding en ga niet van glijbanen.

vrijdag 14 oktober 2022
Lizz