Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Subea Snorkelmasker Easybreath

Het leukste speelgoed voor de kinderen als je op vakantie bent, is toch wel een duikbril of snorkel set. Lekker zwemmen in het water en zoeken naar visjes of duikattributen op de bodem van het meer of zwembad. Hoe enthousiast de kinderen vaak ook zijn, een veel gehoord probleem is toch wel dat ze water achter de bril krijgen, de bril beslaat, hun mond niet goed om het mondstuk kunnen houden en daar weer water binnen krijgen. Oftewel uiteindelijk is de pret er weer snel vanaf en ligt het weer ergens in een hoekje.

 

Wij hoorden via via goede verhalen over een snorkelmasker. Nou dat laten we ons geen twee keer zeggen natuurlijk. Die enthousiaste verhalen wilden wij graag zelf checken. Dus probeerden wij de SUBEA Snorkelmasker Easybreath zelf uit.

 

Subea Snorkelmasker Easybreath

 

 

SUBEA is een eigen merk van Decathlon. Dit merkt richt zich op diverse onderwatersporten zoals snorkelen, diepzeeduiken, harpoenvissen en vrijduiken. Dus heel specifiek kunnen zij zich richten op alle comfort en techniek die ervoor zorgt het jou onder water zo makkelijk mogelijk te maken. Wij zijn dan ook echt benieuwd of wij met het gemak van deze snorkelmaskers de wonderbaarlijke onderwaterwereld goed kunnen ontdekken.

Soorten snorkelmaskers easybreath

De snorkelmaskers zijn in drie leuke kleuren verkrijgbaar (blauw, turkoois en roze) en is leverbaar in twee maten. De maat S/M voor kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en vrouwen, maat M/L is geschikt voor mannen. Dit snorkelmasker kost € 29,99. 

 

 
 
 

Wij hebben de snorkelmasker in het blauw en turkoois. De maskers werden snel geleverd en ze zitten verpakt in een ideaal bescherm/meeneemtasje. Wow… wat een ding, is toch wel de eerste gedachte die bij ons opkwam toen we ze uitpakten. Maar toch konden de meiden niet wachten totdat we ze in het zwembad konden gaan testen. Mijn dochters zijn 8,5 en 13 jaar, dus voor de jongste is het masker officieel nog niet geschikt. Maar omdat ze vanzelf 10 gaat worden en ook mama wel erg nieuwsgierig is……  is dat natuurlijk geen probleem!

 

Het snorkelmasker opdoen is de eerste keer even onwennig. Het is best een gevaarte en er zit een hele stevige elastieken band die je om je hoofd moet doen. Aan de binnenkant van het masker zit rondom een siliconen rand die perfect moet aansluiten op je gezicht (een opmerking is dan ook dat hij niet geschikt is voor mannen met een baard). De elastieken band is stevig, breed en heel goed te verstellen zodat je het masker goed stevig kunt opzetten.

 

             

Snorkelmasker Easybreath

 

Dan komt de eerste keer dat je met het duikmasker de “duik” kunt gaan maken. Wat vonden de meiden dit geweldig. Het Easybreath masker houdt veel meer lucht vast dan een gewone duikbril. Ze konden dan ook helemaal onder water het hele zwembad doorzwemmen en konden alles heel goed zien. Zelfs als ze met de snorkel onder water kwamen, kwam er echt geen water binnen. Bij de jongste dochter kwam er wel wat water achter het masker, maar dat is dus omdat de bril bij haar niet helemaal goed aansloot. Niet gek gezien het feit dat het masker niet geschikt is voor kinderen onder de 10 jaar (of jouw kind moet groot zijn voor zijn/haar leeftijd). Ondanks dat er bij haar water in kwam was dit zo’n klein laagje dat ze hier geen last van had en toch kon doorzwemmen.  

 

We hadden veel bekijks in het zwembad. Veel mensen verwonderden zich over de maskers en veel kinderen vroegen dan ook of ze het masker even mochten uitproberen. Ook zij waren direct erg enthousiast en we hoorden ze al zeggen tegen hun ouders dat die snorkelmaskers wel echt gaaf waren! Goh, zou dit soms een hint zijn.... 

 

De prijs kan ervoor zorgen dat je in eerste instantie denkt.... goh dat is nog wel prijzig, is dat het geld wel waard? Nou, wij zijn ervan overtuigd dat je in het verleden vermoedelijk al vele malen meer geld hebt uitgegeven aan andere duikbrillen, snorkelsets die het net niet helemaal blijken te zijn. Dit is echt een supergaaf snorkelmasker voor echte waterratten of als je zelf graag snorkelt. 

 

 

Helaas valt er in het zwembad niet zo heel veel te “spotten" onder water, maar mijn kinderen kunnen niet wachten om het masker komende zomer in de Italiaanse meren te gebruiken en de vissen te spotten. De enthousiaste verhalen die we hebben gehoord, kunnen we dus alleen maar beamen. Het is een geweldige ervaring om met zo’n gemak heerlijk onder water te kunnen blijven en alles te kunnen zien (zonder beslagen bril, zonder water binnen te krijgen en zonder mondstuk te verliezen). Dus als je regelmatig naar oorden gaat waar veel gedoken en gesnorkeld wordt, is dit zeker een aanrader! Verder is het voor kinderen en zeker voor echte waterratten erg leuk om in binnenlandse of buitenlandse meren te snorkelen. 

 

Subeau Snorkelmasker Easybreath    Snorkelmasker

 

Winactie

Wij zijn helemaal om en inmiddels evenals veel anderen fan van dit snorkelmasker. Lijkt zo’n Snorkelmasker Easybreath jou ook wel wat? Dan kun je nu beter even opletten. Wij mogen namelijk van Decathlon iemand blij gaan maken met dit snorkelmasker. Ga naar onze Facebookpagina en plaats onder ons bericht jouw leukste duik, snorkel of onderwaterfoto en maak kans het snorkelmasker te winnen.

 

 

 

maandag 29 mei 2017
Claudia
Snorkelen, snorkelset, snorkelmasker