Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Strandkleding voor mannen

 

De strandkleding is voor veel vrouwen een dingetje. Wat past het best bij mijn figuur en welke kleuren of vormen moet mijn zwemkleding hebben? Maar hebben mannen datzelfde issue? Dat gaan we uitzoeken.

 

Heren zwemkleding


De mannen hebben het volgens vrouwen veel makkelijker met het uitkiezen van zwemkleding. De mannen hoeven zich alleen maar druk te maken over een leuke, goeie broek. Maar toch hebben de mannen meer keuze dan dat je van tevoren zult denken. Zo hebben ze keuze uit een leuke boxer, een zwemshort of slips. Daarnaast hebben de mannen veel keuze als het gaat om de kleuren en figuren die op de zwembroek kunnen staan.

Sportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdrukSportieve zwemboxer met opdrukSportieve zwemboxer met opdruk

 

Zwemshorts


Aller eerst gaan we de zwemshorts onder de loep nemen. De zwemshort lijkt op een korte broek, maar dan van polyester. Veel mannen dragen hun zwembroek dan ook buiten het watergebied om en gebruiken het als korte broek. De shorts worden gedragen in combinatie met een onderbroek of zwemboxer. Door deze extra onderlaag voelt de zwemboxer aan alsof het gewoon een korte broek is.

BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTOComfortabele zwemshort s. Oliver

 

 
De aanschaf

Bij de aanschaf van een zwemshort moet je als man aan één regel denken. Deze luidt als volgt: “Hoe langer de man, hoe langer de pijpen van de short mogen zijn”. Bij het kopen van een nieuwe zwembroek is het belangrijk om op je eigen lengte te letten en dat van de broek. Denk aan de verhoudingen. Ben jij niet heel lang? Kies dan niet voor een broek met lange pijpen, dit geeft de illusie dat je lichaam in tweeën is verdeeld, waardoor je er nog kleiner uit komt te zien. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

 

Zwemboxers

Een zwemboxer is een korte broek dat zich volledig aansluit op je lichaam, het is een strak zittende broek. De zwemboxer kun je vergelijken met een normale strakke boxershort. Daarom heeft dit zwemitem zijn naam te danken aan de boxershirt. Het enige verschil tussen een zwem en een normale boxer is dat de zwemboxer vaak nog net iets strakker zit. Het is de ideale zwembroek voor mannen die goede ondersteuning willen, maar wel met genoeg bewegingsvrijheid.

Zwemboxer van Kangaroos met trendy printdessinCHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepenOlijfgroene zwemboxer van Bruno Banani

 

 

Zwemslip

Een zwemslip staat ook wel bekend als een speedo. De slip bied je veel ondersteuning en daarnaast nog steeds alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt. Een voordeel van deze strak zittende slip is dat het weinig weerstand biedt in het water. Daardoor kun je je sneller door het water bewegen. De zwemslips zijn te verkrijgen in meerdere varianten. Zo heb je een tanga zwemslip en de bekendere bikinislip.

 

Regels

In andere landen gelden er kledingvoorschriften in sommige zwembaden. Mannen mogen daar bijvoorbeeld geen zwemshort aan. De beslissing daarvoor is uit een hygiënisch oogpunt genomen. Een zwemshort zou namelijk mee vuil en troep vasthouden dan een zwemboxer of slip. Het verbod op de zwemboxers is dan ook duidelijk om de vervuiling van het zwembad zoveel mogelijk tegen te houden. Het dragen van een zwemshort mag dan wel weer op het strand. Daar is geen zwembad dat onderhouden en schoongemaakt moet worden.

zaterdag 30 mei 2020
Lizz