Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Sporten tijdens de zomer doe je zo

Sporten tijdens de zomer
 
Ook tijdens de zomer is het belangrijk om te blijven sporten. Je kan dit onder andere doen door naar een sportschool te gaan met een airco, maar je kan ook creatief zijn. Het is toch veel lekkerder om naar het zwembad te gaan en daar te gaan sporten in het water. Wij snappen dat het erg lastig kan zijn om creatief te zijn. Daarom hebben wij een lijstje met oefeningen die jij in het water kan doen. Trek je zwembroek alvast af?
 

Beenoefeningen

Er zijn veel manieren hoe jij je benen kan trainen, veel mensen weten dan ook dat zwemmen een goede manier is om je hele lichaam te trainen. Dit komt omdat je tijdens het zwemmen heel veel spieren aan het trainen bent. Daarom is zwemmen ook zo populair. Het is leuk om te doen, je koelt er enorm van af en je traint ook nog eens je lichaam. Naast dat je aan het trainen bent is het mentaal ook erg goed. We raden je dan ook aan om rustig te beginnen met je benen te trainen in het zwembad. Begin dan ook vanuit een lopende positie. Ondanks dat zwemmen bekend staat als sport waar de kans op blessures heel erg laag is, is het nog wel mogelijk om geblesseerd te raken.
 

Zwemboxer van Kangaroos met trendy printdessinCHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepenSportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdrukGoedkope jammer zwembroek van INQ bij Perry Sport

 
 
 
 

Sporten tijdens je zwangerschap

Sporten in de zomer kan extra zwaar zijn wanneer je zwanger bent, de hoge tempraturen vragen tijdens de zomer enorm veel van je en wanneer je dan ook nog een zwanger bent gaat het dubbel op. Het is dan ook erg belangrijk dat je voor, tijdens en na het zwemmen goed gaat drinken. Het beste is dan om zoveel mogelijk water te drinken. Tussendoor is een ander drankje ook toegestaan, maar water is het beste. Ook tijdens je zwangerschap is het goed om in beweging te blijven. Denk bijvoorbeeld aan je gewrichten, of je baby. Ook daar is het goed voor. Het is dan wel belangrijk dat je goed oplet welke oefeningen je wilt gaan doen in het water en niet te drukke oefeningen gaat doen. Dit kan namelijk negatief uitpakken en resulteren in blessures en dat je wat je absoluut niet tijdens je zwangerschap.
 

 
 
 
 

Zwemmen en relaxen

Zoals we hierboven ook zeiden is zwemmen ook een goede sport waar jij je hoofd helemaal leeg kan maken. Zwemmen helpt je ook mentaal. Het is namelijk zo rust gevend om lekker te relaxen in het water. In het water relax je namelijk helemaal, het is toch heerlijk om te ontspannen in het water? Het mooie aan zwemmen is dan ook dat je zonder dat je het door hebt aan het trainen bent en je bent ook nog eens aan het genieten. Ook een balletje over gooien in het water plukt al snel zijn vruchten af tijdens je vakantie. Wij raden je dan ook enorm aan om je badpak of zwembroek aan te trekken en massaal naar het zwembad te gaan wanneer de tempraturen weer oplopen in ons land. 
    
 
 
 
 

 

zondag 11 juli 2021
Lizz