Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Schokkende video laat het gevaar van de zon zien

 

 

 

Op 30 mei is het Nationale Huidkankerdag. Healthcare onderneming Roche en Stichting Melanoom vragen aandacht voor het gevaar van uv-straling en het belang van het beschermen van de huid tegen deze schadelijke straling. Om Nederland wakker te schudden lanceert Roche de onthutsende video ‘Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid?’

Schokkende video laat het gevaar van de zon zien

Als je geniet van de zon op een terras of in het park is het soms moeilijk voor te stellen dat zonnestralen erg schadelijk kunnen zijn. Maar uv-straling dringt diep door in de huid met verwoestende gevolgen wat uiteindelijk kan leiden tot huidkanker. Deze gevolgen zijn voorhet blote oog niet zichtbaar, maar wel voor de uv-camera van de bekende kunstenaar Thomas Leveritt. Hij ging voor Roche in Nederland met zijn camera de straat op om mensen te laten zien welke schade hun huid door de zon heeft opgelopen en dat is best schokkend.

 

Huidkanker treft 1 op de 5 Nederlanders

Eén op de vijf Nederlanders ontwikkelt een vorm van huidkanker in zijn of haar leven. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Het is echter ook één van de weinige kankersoorten die vaak voorkomen kan worden. De video van Roche Nederland laat namelijk ook zien hoe goed zonnebrandcrèmes je huid beschermen. Roche roept dan ook op: bescherm je huid, smeer je in!

 

Over Roche

Sinds 1896 ontwikkelt Roche innovatieve geneesmiddelen en diagnostische testen waarmee wereldwijd miljoenen patiënten worden geholpen. Wereldwijd is Roche nummer één in biotechnologie, meer dan de helft van de geneesmiddelen die zij ontwikkelen zijn biologisch. Daarnaast bevindt Roche zich al meer dan 50 jaar in de voorhoede van het onderzoek naar de behandeling van kanker. De gezondheid van mensen verbeteren is wat Roche drijft. ‘Doing now what patients need next’. Dat begint bij preventie. Het vroegtijdig opsporen van afwijkingen en ziekten in een vroeg stadium ontdekken. Nog beter is het voorkomen van ziekten, waar Roche zich naast het behandelen van onder meer huidkanker hard voor maakt.

 

 
donderdag 17 maart 2016
Jhemyla
Gevaren, zon