Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Scheren

De zomer staat weer voor de deur, je hebt waarschijnlijk al een bikini, maar bij een prachtige bikini hoort natuurlijk ook een goed verzorgd lichaam. Om ervoor te zorgen dat je benen er geweldig uitzien, zijn hier zeven tips voor tijdens het scheren van je benen. 

 

 

1 Je benen scheren als je onder de douche staat

Je kunt het beste je benen scheren als je ongeveer 15 minuten onder de douche hebt gestaan, dan zijn je beenharen zachter en gemakkelijker weg te scheren. Ook zijn hierna je poriën goed opgewarmd waardoor ze meer openstaan, dit maakt het scheren ook gemakkelijker. Maar pas op dat je niet langer dan een kwartier wacht met scheren want dan heb je de kans dat je huid gaat rimpelen en dan is het moeilijker om zo dicht mogelijk op de huid te scheren.

 

2 Je benen ’s avonds scheren

Je kunt het best je benen ’s avonds scheren. Wanneer je slaapt zet je huid namelijk iets uit waardoor het ’s ochtends moeilijker is om dicht op de huid te scheren.

 

3 Scheren met scheermesjes met meer dan één mesje

Scheermesjes met maar één mesje scheren veel slechter dan een scheerkop met meerdere mesjes, waardoor je dus vaker over dezelfde plek heen moet scheren om hetzelfde resultaat te krijgen. Door te vaak over dezelfde plek te scheren kan de huid gaan irriteren. Ook is het zo dat een scheerkop met meerdere mesjes beter de haren op moeilijke plekken weghaalt, zoals bij de enkels en knieën.

 

4 Je benen ergens mee insmeren als bescherming

Gebruik altijd scheerschuim, -olie of –gel ter bescherming van je huid als je je gaat scheren! Dit voorkomt sneetjes en maakt het scheren ook makkelijker. Is je scheerschuim op? Dan kun je ook prima gebruik maken van een conditioner. Gebruik geen zeep, want hierdoor gaat het scheren alleen maar stroever waardoor je jezelf sneller snijdt.

 

 

5 Je scheermesje vaak genoeg vervangen

Na ongeveer tien scheerbeurten hoor je je scheermesje te vervangen. Het kan zijn dat je denkt dat je scheermesje het nog prima doet, maar als je je mesje gaat gebruiken kan dit roodheid en bultjes veroorzaken. Daarnaast is het na tien keer gebruiken niet echt hygiënisch meer om je scheermes te gebruiken vanwege de bacteriën die in je mesje blijven hangen. Deze kunnen zelfs infecties veroorzaken

 

6 Eerst met de haargroei mee scheren

Je kunt het beste eerst met de haargroei mee scheren voordat je tegen de haren in scheert. Hoewel het scheren tegen de haren in een gladder eindresultaat geeft, is het slechter voor je huid. Je hebt zo eerder kans op wondjes en sneetjes. Als je een gevoelige huid hebt kun je het beste helemaal niet tegen de haren in scheren.

 

7 Deel je scheermes niet met iemand anders

In punt 5 zei ik al dat het onhygiënisch is om na tien scheerbeurten nog met je scheermesje te scheren en dat je mesje dan vol met bacteriën zitten en dat dit dan infecties kan veroorzaken. Moet je nagaan hoeveel bacteriën er op je scheermesje zitten als je je mesje met iemand anders deelt!

 

Heb je precies gedaan wat hier staat? Dan hoef je je voorlopig geen enkele zorgen meer te maken over je benen en kun je dragen wat je maar wilt!

 

maandag 16 februari 2015
Naomi
benen scheren