Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Schaatsen of spelen in de sneeuw? Draag een zonnDe favoriete tijd van veel kinderen is weer aangebroken, de winter met sneeuw en ijs. Veel kinderen in ouders willen genieten van de sneeuw maar niemand houd eigenlijk rekening met de zon. De weerkaatsing in de sneeuw kan heel vervelend zijn voor je ogen. Daarom gaan echte schaatsers goed voorbereid op pad met een bril. Ook een zonnebril kan hierbij helpen. Wij leggen je precies uit in deze blog waarom het zo belangrijk is dat je een bril meeneemt als je naar buiten gaat.
 

De voordelen van een zonnebril tijdens het spelen in de sneeuw.

Het is natuurlijk heel belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Dit is niet alleen essentieel voor de zomermaanden maar ook echt voor de wintermaanden, niet alleen tijdens het spelen in de sneeuw of het schaatsen op het mooie natuurijs maar een zonnebril is ook belangrijk tijdens het auto rijden of als je überhaupt deel gaat nemen aan het verkeer. 

 

Gaat de zon en sneeuw goed samen?

De zonnestralen die op het sneeuw komen, weerkaatsen rechtstreeks in je ogen. De kans is erg groot dat je het niet meteen voelt maar die straling is wel erg gevaarlijk voor jouw ogen. Dit komt omdat hij erg krachtig is. Te veel zonlicht kan de hoornvlies beschadigen. De hoornvlies staat ook wel bekend als het buitenste berschermende laagje van je ook. Deze laag kan ook verbranden net zoals je huid. Als de hoornvlies verbrand is krijg je last van branderige en tranende ogen. Dit lijkt wel een beetje op alsof er zand in je ogen hebt. Dit is niet het enige wat kan gebruiken. Als je hoornvlies erg verband is kan hij gaan ontsteken. Dit doet natuurlijk erg veel pijn. Bovendien kun je dan licht slecht verdragen en krijg je je ogen haast niet meer open. Als dit het geval is ben je sneeuwblind, ook wel bekend als lasogen of fotokeratitis. Met de juiste zonnebrillen kan je dit voorkomen en de kans dat er schade gericht word op je hoornvlies aanzienlijk verkleinen. Toch moet een (ski) zonnebril wel aan een aantal eisen voldoen. Een van de belangrijkste eisen is dat de zonnebril volledig afgestemd is op jouw gezicht en de situatie waar jij je op dat moment in bevind. 
 

 
 
 
 

Bevriezende contactlenzen

De kans is groot dat je het wel eens hebt gehoord. De komende tijd wordt het heel erg koud met wel tempraturen kouder dan -15 graden. De vraag die veel mensen zich afvragen is als je contactlenzen ook kunnen bevriezen. Het antwoord op deze vraag is nee,  je contactlenzen kunnen niet vriezen. De kans bestaat wel als je, je lenzen gedompeld in een lenzenvloeistof en in een diepvriezer plaats, zal de vloeistof bevriezen bij ongeveer -15 graden. De bevroren lenzenvloeistof beschermt de lens echter tegen beschadiging waardoor de contactlenzen na het ontdooien geen kwaliteitsverlies hebben. Zonder lenzenvloeistof kunnen lenzen wel bevriezen, maar ze zullen waarschijnlijk eerst uitdrogen voordat ze daadwerkelijk zullen bevriezen. Dit is ook een reden waarom een bril enorm wordt aangeraden!
 

 
 
 
 

 

donderdag 11 februari 2021
Lizz