Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Run op wadlopen

Je kunt naar een spa gaan om een modderbadje te nemen. Maar je kunt het ook actiever aanpakken: wadlopen. Nu veel Nederlanders op vakantie gaan in eigen land, is wadlopen ook populairder geworden. Is dat wat voor jou? Of hou je liever je voetjes schoon?

Aanmodderen op de zeebodem

Als je altijd al eens op de bodem van de zee hebt willen lopen, dan is wadlopen echt iets voor jou. Tenminste, als je het niet erg vind om je in te spannen en flink vies te worden. Want als je gaat wadlopen, ga je de modder in. Soms wel tot je knieën. En als je een diepe geul moet oversteken, ga je tot je middel het water in. Dus nat en vies word je zeker!

 

Waddeneilanden

De waddeneilanden in het noorden van Nederland zijn onmiskenbaar mooi te noemen. Toeristen uit binnen- en buitenland komen de rust en stilte opzoeken op Texel, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland. Maar voor wie de stilte wil combineren met een flinke dosis inspanning in de vrije natuur, is wadlopen een must. Het is mogelijk om van het vaste land naar de eilanden te lopen. Omdat het niet geheel zonder risico is, gaat dat altijd onder begeleiding. De tochten worden georganiseerd als het eb is. Vandaar dat de tijden variëren, want het is niet altijd op hetzelfde moment eb.

Stranddag, wadloopdag

Waarom zou je het niet proberen? Een relaxen aan het strand in de favoriete bikini of badpak. Lekker niksen, lekker ontspannen. En dan de dag daarna in je kleren die vies mogen worden het wad op. Niet alle tochten zijn zwaar. Je kunt het afstemmen op je conditie en wensen. Maar mooi wordt het zeker. Misschien zie je nog wel ergens zeehonden! De ‘wadzon’ Je weet natuurlijk niet van tevoren hoe het weer zal zijn tijdens een wadloopavontuur. Maar de zon is vaak sterker dan je denkt. Op het wad waait er meestal een verkoelende zeewind, waardoor je de zonnestralen niet of nauwelijks zult voelen. Maar vergis je niet: de zon is krachtig en meedogenloos als je je niet goed insmeert.

BENCH bustierbikini 2-delig bikinisetje in wit of rozeZwarte beugelbikini met kleurrijke vlakken!

 

Geschikte outfit voor erna

Bewaar je mooie zwembroek of bikini voor de dag voor of na het wadlopen. Tijdens het wadlopen word je namelijk vies. Draag het liefst hoge schoenen, die niet uitgaan als je diep in het slik wegzakt. Ga bovendien niet te koud gekleed, want het kan koud zijn op het wad. Vergeet vooral niet om je fijnste badkleding mee te nemen voor na het wadlopen. Na een inspannende maar betoverende tocht en een heerlijke warme douche kun je namelijk heerlijk en voldaan uitrusten. Genieten van ontspanning op het strand of in een strandtent.

LASCANA strandjurk met paisley-dessin

Liever niet

Misschien zeg je: ik blijf liever schoon op het strand. En dat is natuurlijk ook een heerlijke optie. Voor welk waddeneiland je ook kiest, er zijn overal prachtige stranden waar je kunt genieten van de prachtige natuur, de rust en van de zon. Het waddengebied is altijd een goede keus. Je kunt er heerlijk ontspannen en, als je wilt, lekker door de modder ploeteren. Succes met kiezen!

 

vrijdag 31 juli 2020
Lizz