Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

review NO-AD dark tanning oil

Een mooie bruine huid is wat bijna elke vrouw in Nederland wilt. Helaas heeft ons kleine kikkerlandje opgeteld maar een paar weken echt flinke zonneschijn. Onze huid kan daarom best wat hulp krijgen als het om bruinen gaat. De No-Ad Hawaiian Style Dark Tanning Oil SPF 10 is zo'n hulpmiddel om sneller bruin te worden. 

 

Over NO-AD

NO-AD is één van de grootste merken zonnecosmetica in Amerika. NO-AD spendeert geen geld aan grootschalige mediacampagnes, waardoor de producten voor een lage prijs kunnen worden aangeboden. Verder worden de verschillende beschermingsfactoren voor een vrijwel uniforme prijs aangeboden, waardoor iemand met een gevoelige huid niet veel meer hoeft te betalen voor de bescherming daarvan. De anti-zonnebrandmiddelen van NO-AD zijn hypoallergeen en dus ook uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ze bevatten verzorgende aloë vera-extracten, vitamine E en cacaoboter en bieden bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling. Daarnaast zijn de producten water- en zweetbestendig. NO-AD is niet getest op dieren. 

 

Assortiment

NO-AD biedt een compleet assortiment beschermende en verzorgende zonneproducten.

Er zijn zonnelotions verkrijgbaar vanaf beschermingsfactor 10 tot en met 50. Voor de gevoelige baby- en kinderhuid zijn speciale formules ontwikkeld die extra bescherming bieden. Tevens is er voor de echte zonaanbidder Hawaiian Oil (met kokosolie). Voor de verzorging van de huid na het zonnen zijn twee verschillende soorten after suns in het assortiment opgenomen: een verkoelende Aloë Vera Gel en een verzorgende Tan Preserver.

 

Verantwoord zonnen

Zonnestraling bestaat uit onder andere UVA- en UVB-straling. UVA-straling dringt diep in de huid door en bevordert het bruin worden. Het kan echter ook rimpels en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. UVB dringt minder diep door, maar is schadelijker: teveel UVB veroorzaakt verbranding. De anti-zonnebrandmiddelen van NO-AD bevatten hoogwaardige filters, die bescherming bieden tegen zowel UVA- als UVB-straling. Voor een optimale bescherming dient u de anti-zonnebrandproducten 30 minuten voor het zonnebaden aan te brengen. Regelmatig insmeren is aan te bevelen. Vermijd felle middagzon tussen 11:00 en 15:00 uur. De UV-straling is dan het krachtigst!

 

Verpakking 

De verpakking van de olie heeft een donkere uitstraling en is erg druk. Door de donkere uitstraling zie je meteen dat het om een 'heftig' product gaat. Op de voorkant staat welke factor het product bevat (factor 10), welke ingrediënten er voornamelijk inzitten en dat het om de hawaiian style gaat. De flacon is erg groot en gemaakt van hard plastic wat wel tegen een stootje kan. Bovenop zit een druk dopje waarmee je de olie kan aanbrengen. 

 

Substantie

De substantie is precies zoals je dat van een olie verwacht. Glibberig en vet, wat moeilijk in de huid trekt. Als je niet tegen producten kan die als een laag op je huid blijven liggen dan is dit product niks voor jou. De geur van de olie is echt heerlijk maar wel erg persoonsgebonden. Het ruikt heel erg sterk naar kokosolie. De geur trekt niet in maar blijft aanwezig hangen.  De olie trekt ook niet gemakkelijk in je huid waardoor een klein beetje ruim voldoende is. Zodra je een grote hoeveelheid olie gebruikt zal dit op je huid blijven liggen wat erg onprettig is. Ten slotte is de olie maar factor 10 wat echt ontzettend laag is. Wij raden eerder een olie aan met factor 30. 

 

Werking 

LET OP: olie mag je alleen gebruiken als je al voor een groot deel gebruind bent. Gebruik je het eerder dan zul je heel erg lelijk verbranden wat ontzettend schadelijk is. Wij hebben het gebruikt met deze warme dagen. Omdat we nog niet bruin waren hebben we het vooral in de schaduw gebruikt.  We merkten direct dat de huid sneller bruin werd en tegelijkertijd gevoed door de oliën. Een groot nadeel was dat de olie echt als een soort laag op de huid bleef liggen. Daarnaast moest je na iedere insmeer beurt ook grondig je handen wassen met zeep en warm water om de olie er van af te krijgen. Nu is dit als je gewoon thuis bent geen probleem, maar als je op het strand bent wel. Hier heb je niet zomaar een kraan of zeep in de buurt. 

 

Conclusie 

De olie zit in een stevige verpakking die niet zomaar kan gaan lekken. De substantie ruikt heerlijk maar is wel zoals elke andere olie erg vet. De olie trekt moeilijk in waardoor de heerlijke geur lang blijft hangen. Verder word je door de olie veel sneller bruin wat voor veel vrouwen echt een dikke plus is. Een groot nadeel is dat de olie maar een factor 10 heeft.  Wij raden dit product dan ook enkel en alleen aan bij vrouwen die bijna niet verbranden en al gebruind zijn. 

 

No-Ad Hawaiian Style Dark Tanning Oil SPF 10 is te koop via no-ad.nl en kost €10,99,

 

donderdag 30 juli 2015
Jhemyla
NO-AD, tanning, oil, review