Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Redenen waarom zwemmen goed is voor je lichaam 2Veel mensen dat zwemmen alleen leuk is, dat is het natuurlijk ook maar het is ook nog eens gezond. Wij hebben in onze vorige blog ook al behandeld waarom het zo goed is om elke week een paar baantjes te zwemmen, maar er zijn nog veel meer voordelen.
 

Zwemmen kan je combineren met andere sporten

De voordelen van zwemmen zijn erg groot zoals je waarschijnlijk nu wel weet. Tegenwoordig zien we ook dat deze sport goed te combineren is met andere sporten zoals, fietsen tennissen en krachtsporten. Door te zwemmen werk je aan je conditie maar ook aan je kracht. Je zal het misschien niet denken. Dit komt omdat je, je lichaam op een compleet andere manier gebruikt dan bij andere sporten. Dat zorgt voor meer ontspanning voor je lichaam, terwijl je tijdelijk je gewrichten en spieren ontlast. Dit heeft dan ook een positief effect op je herstel.
 

LASCANA tankini bovenstukje ''Monroe'' met beugels (zwart of blauw)

 
 
 
 

Door zwemmen krijg je minder blessures

Wist jij al dat je bij zwemmen weinig risico loopt op een blessure? Je kunt veilig baantjes zwemmen zonder dat je snel je spieren of gewrichten overbelast. Dit komt omdat je in het water zit. In het water ben je namelijk gewichtloos en gaat alles lekker soepel. Dit is heel anders dan bij andere teamsporten. Bij andere teamsporten loop je al snel het risico op botsingen en het belasting van spieren en gewrichten. Zwemmen is daarom een hele veilig sport om te doen.
 

Sportief LASCANA badpak met prachtig rugpand | blauw of roodModellerend badpak van Venice Beach in zwartCorrigerend badpak in zwart/blauw, ook voor grote matenBodyforming badpak van LASCANA | zwart met witte stippen

 
 
 
 

Zwemmen helpt bij je mentale gezondheid

Zwemmen is heel ontspannend. In het waker zijn heeft een rustgevende invloed op ons. Dit effect merk je al in een zwembad, maar als je in natuurwater gaat zwemmen is dit nog veel erger. Zwemmen is daarom bijna het zelfde als yoga. Mensen ervaren na het zwemmen minder angst en stress. Een andere reden waarom het een positief effect heeft op je mentale gezondheid is dat je even los bent van de digitale wereld. Geen laptop, geen telefoon en geen boze klanten aan de lijn. Even tijd voor jezelf. Je bent namelijk al snel onbewust met je werk bezig. Daarom moet je tijd voor jezelf ook goed koesteren! 
 

Hugo Boss dolphin | Blauw zwemshort van sneldrogende stofComfortabele zwemshort s. Oliver

 

 
 
 
 

Goed voor mensen met lichamelijke klachten

Zwemmen is ook nog is goed voor mensen met lichamelijke klachten. Heel veel sporten zijn namelijk zwaar voor je gewrichten, pezen en je spieren. Vooral als je snel last hebt van pijnlijke knieën of enkels, hypermobiel bent of last hebt van reuma vallen veel sporten al snel af.  Zwemmen kan je namelijk al heel snel doen. Dit komt omdat je in het water bent en je jezelf niet hoeft af te zetten. Omdat dit niet hoeft belast je je knieen ook niet zo snel. Kort gezegd komt het er op neer dat de zwaartekracht geen invloed op je heeft terwijl je wel lekker aan het trainen bent. Daarom is zwemmen de ideale sport voor veel mensen. Helemaal voor de mensen met lichamelijke klachten. Heb jij er al eens over nagedacht om de zwembaden weer eens op te zoeken als ze weer open zijn?
 

Zwemboxer van Kangaroos met trendy printdessinCHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepenGoedkope jammer zwembroek van INQ bij Perry Sport

 
 
 
 

 

vrijdag 5 maart 2021
Lizz