Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Redenen waarom zwemmen goed is voor je lichaam 1We hebben bijna allemaal wel leren zwemmen toen we nog een kind waren. Dit is natuurlijk niet heel gek als we een waterrijk land zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk dat we wel in de mogelijkheid zijn om weer levens uit het water te kunnen komen als we per ongelijk te water gaan. Op latere leeftijd stoppen veel volwassen met zwemmen terwijl dat heer erg zonde is. Dit komt omdat zwemmen een van de meest gezondste sporten is die er op dit moment bestaan. Wil jij nou weten waarom dat zo is? Lees dan verder.
 

Met zwemmen krijg je een betere conditie

De kans is groot dat je dit al een keer gehoord hebt. Tijdens het zwemmen bouw je conditie op net zoals je doet bij hardlopen en fietsen. Je zal het alleen niet merken als je maar in 1 keer in de maand zwemt. Wanneer je vaker zal gaan zwemmen ga je duidelijk een verschil voelen. Je zal bijvoorbeeld merken dat je het steeds langer volhoudt en terwijl je daar niet eens intensief voor hoeft te trainen in de sportschool.  Dit is niet het enigste verschil, je longinhoud wordt ook nog eens groter. Dit zorgt ervoor dat je minder snel buiten adem raakt. Verder is zwemmen ook heel gezond voor je hard en je bloedvaten. Genoeg redenen om vaker naar het zwembad te gaan wanneer ze weer open zijn!


LASCANA Beugelbikini met chique pailletten (2-delig) Veelzijdige neon roze bandeau bikini van PHAX BENCH bustierbikini 2-delig bikinisetje in wit of roze Zwarte beugelbikini met kleurrijke vlakken!

 

Geen krachttraining in de sportschool maar in het zwembad

Je zal het niet zo snel denken maar met zwemmen bouw je niet alleen conditie op maar het is ook nog eens goed voor je spieren. Je hele lichaam komt namelijk mee in beweging. Doordat je hele lichaam in beweging komt worden je spieren ook automatisch getraind, dit betekent dat je eigenlijk de meeste spieren van je lichaam aan het trainen bent tijdens het zwemmen. Dit is natuurlijk veel gunstiger dan bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of fietsen. Tijdens het fietsen train je vooral je benen en niet je armen. Bij zwemmen dus wel. Hierdoor is zwemmen ook een echte allround sport geworden in de loop der jaren en word het ook steeds populairder. Wist jij ook dat je lichaam als ware word gedragen door het water? Doordat je gedragen wordt door het water worden alle spieren in je lichaam evenwichtig getraind.
 
Zwemboxer van Kangaroos met trendy printdessin CHIEMSEE zwemboxer in grijs met groene strepen Goedkope jammer zwembroek van INQ bij Perry Sport Sportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdruk
 

Lekker ontspannen in het zwembad

De kans is groot dat je verrast zal worden door het meditatieve en ontspannende effect van zwemmen. Zwemmen kan ook heel ontspannend zijn voor sommige mensen. Als je aan baantjes zwemmen denkt denk je natuurlijk al dat je zo snel mogelijk aan de overkant moet zijn terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Veel dokters adviseren oudere mensen ook om 1 keer in de week te gaan zwemmen in lekker warm water. Het zwemmen en het warme water zorgen er namelijk voor dat je lichaam soepel blijft. Veel ouderen lopen en bewegen niet veel overdag. Daarom is het extra belangrijk dat ze lekker kunnen ontspannen in het zwembad en tegelijkertijd kunnen werken aan het minder stijf worden.
 

   

 
 
 
 

 

donderdag 4 maart 2021
Lizz