Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Prachtige pareo's

De pareo is één van de meest multifunctionele kledingstukken in de badmodewereld. Vandaag gaan we wat dieper in op dit simpele, maar ontzettend stijlvolle mode item. 
 

Herkomst

Het woord pareo is een verbastering van het woord  pāreu. Dit is de tahitiaanse benaming voor een omslagkledingstuk dat in dit land, maar ook op de pacifische eilanden wordt gedragen. Hier dragen de bewoners het als echte kleding. De pareo’s in deze gebieden worden vaak gekenmerkt door de kleurrijke stoffen en drukke patronen, denk hierbij aan grote en opvallende bloemen pinten. 
 
Niet alleen in Tahiti dragen de mensen pareo’s, ook de Romeinen droegen als omslagdoeken, die zij toga’s noemden. Ook in Indonesië wordt dit kledingstuk gedragen onder de naam sarong. 

Huidige pareo’s 

Tegenwoordig dragen wij een pareo meestal over onze badkleding heen. Deze westerse pareo’s zijn gemaakt van dunne, soms transparante stof waardoor ze perfect zijn als bedekking die niet te warm is. Om even een ijsje te gaan halen of om lekker te gaan lunchen op een terras zijn pareo’s een goede oplossing. 

Draagmanieren 

Een pareo goed dragen vereist wel wat kennis. De simpelste manier is om de doek om je lichaam of heupen te slaan en aan de voorkant een knoop te leggen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om de doek net even anders te knopen. In dit filmpje zie je de basistechnieken, die er allemaal super stijlvol uitzien!
 

 

maandag 22 februari 2016
Jinke
pareo