Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Overschot zwemkleding

De recreatieplassen en zwembaden lagen de afgelopen zomer niet dagelijks vol met genietende gasten. De zomer was een stuk minder warm dan de afgelopen zomers en er waren maar een paar dagen bij waarop Nederland massaal naar het water trok. Als gevolg van het slechte weer viel de totale omzet op het gebied van zwemkleding in de zomermaanden ook flink tegen.

 

Tegenvallende cijfers

Modemonitor CBW-Mitex kwam onlangs met de cijfers: in het derde kwartaal van 2011 daalde de omzet in damesmode met 7,5 procent. Reden hiervoor was het slechte weer van de zomermaanden, maar ook zeker de conditie van de economie.
 

Jacqueline Arnoldy, branchemanager van CBW-Mitex, licht de cijfers toe. “Toen de zomerse temperaturen hadden moeten doorbreken, was het koud en nat. De badkleding werd dus al helemaal niet meer verkocht.” Immers, waarom zou u badmode kopen als het toch te koud is om lekker te gaan zwemmen met het hele gezin?

 

 

 

 

Zomer in september

Toen het september was, zaten alle grote verkopers van zwemkleding nog met de zomercollectie terwijl de nieuwe collectie inmiddels ook al binnenkwam. Het enige wat de winkeliers toen konden doen, is gigantische kortingen uitdelen om zo de zomercollectie zwemkleding toch nog kwijt te raken.

Gure zomermaanden

Kon u in juli en augustus maar een paar dagen genieten van het mooie zomerse weer? In september ging Nederland massaal naar het water: het mooie weer liet op zich wachten. Door de ‘verschuiving’ van de zomer van juli/augustus naar september raakten de consumenten én de winkeliers in de war. Is zwemkleding normaal gesproken nergens meer te vinden in september; nu kwamen de winkels er niet van af.
 

 

woensdag 23 november 2011
Claudia
Zwemkleding