Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Opkomst bikini voor volle vrouw

Goed nieuws voor de vollere vrouw die van een bikini houdt. Er zijn steeds meer bikini’s in grote maten verkrijgbaar. De trend lijkt zijn oorsprong te hebben in Rio de Janeiro, dat toch meer bekend staat om haar gebronsde, slanke beach-dames. Maar dat beeld klopt volgens locals niet meer. De aanwezige dames zijn door de jaren heen voller geworden, waardoor de zwemkleding van weleer niet maar passend is. Vandaar dat er steeds meer bikini’s verkrijgbaar zijn voor de vrouw met een maatje meer.

Uitdagende zwemkleding

Een van de kledingontwerpsters die de bikini’s vormgeeft, is Clarice Rebelatto. Zelf had zij al jaren behoefte aan een ‘ruime bikini’, maar die was simpelweg niet te vinden. Daarop besloot ze het heft in eigen hand te nemen en eigen zwemkleding te ontwikkelen. En met succes. Sinds de oprichting van het merk Lehona is de zwemkleding erg populair. Er zijn reeds veertien stijlen bikini’s die op het oog niet meteen ogen voor volle vrouwen. En dat zien de vrouwen graag, zo blijkt. De bandjes zijn net zo dun als bij andere modellen, de decolletés diep uitgesneden en de broekjes zien er ondanks hun grotere oppervlak een stuk uitdagender uit dan de grote maten broekjes uit de Verenigde Staten.

 

 

Bikini voor volle vrouw

Belangrijk bij de badkleding voor volle vrouwen is volgens ontwerpers dat je beseft dat ze er niet bij willen lopen als oude vrouwen, in zwarte, alles bedekkende zwemoutfits. Brazilië lijkt voorop te lopen met de trend, maar het moge duidelijk zijn dat ieder land wel tot de doelgroep behoort. De vooruitzichten zijn volgens de ontwerpers dan ook positief. Het past volgens hen hemelaal in deze tijd om los van maat, interessante en verleidelijke zwemkleding te maken. En daar lijken veel vrouwen op zitten te wachten. Mogen we een trend verwachten op de Nederlandse stranden deze zomer?

 

Bron foto: Lehona.com.br

dinsdag 14 februari 2012
Claudia
Bikini, volle vrouw